Το πρόγραμμα KIDS ATHLETICS και φέτος, από το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού , με την αιγίδα της Α΄θμιας Εκ/σης Έβρου και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία!!

1533

Με την επίσκεψη του 14ου και του 5ου Νηπιαγωγείου ΑΛεξ/πολης, ξεκίνησε και φέτος το πετυχημένο πρόγραμμα KIDS ATHLETICS, που διοργανώνει το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, σε συνεργασία με την Α΄θμια Εκ/ση Έβρου και την αιγίδα της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

kids-athletics1

Την προηγούμενη χρονιά τα περισσότερα Νηπιαγωγεία και αρκετά Δημοτικά σχολεία της περιοχής, έζησαν την εμπειρία του KIDS ATLHETICS.

Tο τμήμα στίβου του Εθνικού Αλεξ/πολης στα πλαίσια της προώθησης του προγράμματος Kids’ Athletics από το Υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία, και έχοντας μια πολύχρονη εμπειρία διεξαγωγής αναλόγων εκδηλώσεων. Aναλαμβάνει πρωτοβουλία κάνοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση, με βάση το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του, αλλά και το αθλητικό υλικό που διαθέτει.

Φέτος έχοντας την στήριξη της Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος, εντάχθηκαν στις επισκέψεις των σχολείων στο στάδιο και προβολές ειδικών θεμάτων των Ολυμπιακών αγώνων, που προωθούν τα Ολυμπιακά ιδεώδη, χρήσιμα για τους νεαρούς μαθητές.

Κατόπιν συνεννοήσεων, με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της περιφέρειας της Αλεξ/πολης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο στάδιο Φ.Κοσμάς, από τους μαθητές σχολείου, σε ώρες μαθήματος με την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών-καθηγητών φ.αγωγής του τμήματος στίβου του Εθνικού. Τηλ. επικ. Υπευθύνου Προγράμματος, 6907605015

 

Λίγα Λόγια για το KIDS ATHLETICS

Το πρόγραμμα Kid’s Athletics εφαρμόζεται από τη σχολική χρονιά 2014-15 στα Δημοτικά Σχολεία της Επικράτειας, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας στίβου, το ΣΕΓΑΣ.

kids-athletics2

Το Kid’s Athletics, με το ειδικό αθλητικό υλικό του, είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού. Mέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

Αναπτύσσοντας πολύπλευρα όλες τις δεξιότητες, με πολλές αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή («Team event for children»), αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών και είναι φυσικά ένα πρόγραμμα – βάση για κάθε νέο παιδί και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.

Στόχος της ομοσπονδίας μέσα από το πρόγραμμα Kids Athletics να φέρει τα μικρά παιδιά στα στάδια, να τους γνωρίσει τον αθλητισμό και να αναγνωρίσει τα ταλέντα τους. Το πρόγραμμα kids athletics έχει ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα μέσα από τις ΕΑΣ και στα σωματεία και έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα.