Διαβάστε μέχρι πότε γίνεται η συλλογή ξερών και πεσμένων δέντρων για καυσόξυλα

1998

dentra

Το Δασαρχείο Διδυμοτείχου ανακοίνωσε την καταληκτική ημερομηνία που θα έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι της περιοχής ζώνης ευθύνης του  να συλλέγουν, κατόπιν σχετικής τους αίτησης, ξερά και κατακείμενα δέντρα και ξυλεία από δασικές, αγροτικές και παραποτάμιες περιοχές, για χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα. Αυτή είναι η 15η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ρυθμιστική διάταξη του δασαρχείου, υπάρχει δυνατότητα συλλογής και υπολειμμάτων υλοτομίας ενώ η συλλογή θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από τους μόνιμους κατοίκους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Διδυμοτείχου, Δημήτρη Μητρούδη, η συγκεκριμένα διαδικασία γίνεται δύο φορές ανά έτος, κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και από την 1η έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται σε δασόβιους και παραδασόβιους οικισμούς της περιοχής, με συγκεκριμένο όγκο που αντιστοιχεί ανά άτομο ή ανά οικογένεια. Παράλληλα, προέτρεψε όσους προβούν σε συλλογή, να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση που εντοπίσουν κατακείμενα δέντρα τα οποία έχουν κοπεί το προηγούμενο διάστημα από επιτήδειους προκειμένου να θεωρηθούν ξερά και στη συνέχεια να γίνει η περισυλλογή τους.