Αντιπαράθεση στη βουλή για χάρη του Έβρου και του επιδόματος θέρμανσης!

1188

«Παράθυρο» για αλλαγές στην καταβολή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης υπέρ ορεινών μειονεκτικών περιοχών από Αλεξιάδη

petrelaio

Αντιπαράθεση στη βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Τάσο Δημοσχάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για το γεγονός ότι ο Έβρος δεν μπήκε στην πρώτη κλιματική ζώνη, για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ είναι ένας ακριτικός νομός. Ωστόσο διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για θεσμική αλλαγή υπέρ των ορεινών περιοχών στον τρόπο καταβολής του.

Ειδικότερα ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε εκτός το νομό που εκπροσωπεί, από την πρώτη κλιματική ζώνη, γεγονός που συνεπάγεται αλυσιδωτές αντιδράσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις για τους κατοίκους, και τόνισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα.

Ο κ. Δημοσχάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση άφησε εκτός της πρώτης κλιματικής ζώνης, τον Έβρο μολονότι οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και τους -20 βαθμούς Κελσίου ενώ ενέταξε τα Γρεβενά, τη Δράμα, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό το θέμα είναι λόγος και εσωτερικής μετακίνησης, με συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση των χωριών, καθώς οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση, χωρίς να παίρνουν το επίδομα θέρμανσης.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε πως το θέμα των ζωνών είχε τεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ωστόσο άφησε ανοιχτό παραθυράκι για αλλαγή, που αφορά στις ορεινές – πεδινές περιοχές των νομών, ώστε οι κάτοικοι ορεινών μειονεκτικών περιοχών, να μπορούν να εντάσσονται σε ευνοϊκό καθεστώς για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: http://www.ypaithros.gr/