8 εκ ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Θυρέα Διδ/χου και στην Ορεστιάδα

1260

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του σχεδιασμού που αφορά την περιοχή του βορείου Έβρου, αναφέρθηκε ο γ. γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Βαγγέλης Καπετάνιος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στην Ορεστιάδα.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1
Όπως σημείωσε, ο προηγούμενος περιφερειακός σχεδιασμός είχε μεγάλο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη και για τον λόγο τροποποιήθηκε, συγκρατώντας τη διαχείριση σε μικρότερες, τοπικές κλίμακες.

Για τον νέο σχεδιασμό του βορείου τμήματος του νομού Έβρου ο κ. Καπετάνιος επανέλαβε ότι περιλαμβάνει τη λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων που βρίσκεται στη Θυρέα του δήμου Διδυμοτείχου, το οποίο εκτός από τους δήμους Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας θα εξυπηρετεί και τον δήμο Σουφλίου, και τη Μονάδα Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, που θα δημιουργηθούν στην Ορεστιάδα για τις ανάγκες των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Σημειώνεται ότι για τα σύμμεικτα του δήμου Σουφλίου, ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά τους στη Μονάδα που θα δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων εκτίμησε ότι το 2017 αναμένεται να έχουν ωριμάσει τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2018 για τις υποδομές του Διδυμοτείχου και το 2019 για εκείνες του δήμου Ορεστιάδας.

Πηγή: http://www.ert.gr/