“Κουρεμένες” έως 30% θα είναι οι νέες συντάξεις

1960

Μέχρι και 30% μειωμένες θα είναι οι νέες συντάξεις, λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα η μέση αμοιβή των νέων συνταξιούχων να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 655 ευρώ. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα των Νέων, η μείωση προκύπτει από τη νέα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης  στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης, ενώ ο νόμος Λοβέρδου προέβλεπε αναπλήρωση στο  60% και ο νόμος Ρέππα στο  70%.

Παράλληλα για τη σύνταξη θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα νέα δεδομένα αναμένεται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τα στοιχεία για τα επίπεδα διαβίωσης στην Ελλάδα, όπως δημοσιοποιήθηκαν σε έρευνα της Eurostat.

Τα στοιχεία που αφορούν στο 2015 δείχνουν ότι σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι έτσι η πιο φτωχή χώρα στην ευρωζώνη και η Τρίτη φτωχότερη στην Ε.Ε. μετά την Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

www.alfavita.gr