Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται τις τελευταίες δύο περίπου εβδοµάδες το σκληρό σιτάρι στην ελληνική αγορά µε τις τιµές παραγωγού να σηµειώνουν µια αύξηση κατά 2-3 λεπτά το κιλό από τα 17 στα 19-20 λεπτά το κιλό.
«Έχουν τσιµπήσει οι τιµές για τα καλά ποιοτικά σκληρά σιτάρια. Όσοι αποθήκευσαν προϊόν παίρνουν τώρα µια ανάσα. Υπάρχει κινητικότητα στην αγορά και ευχόµαστε να κρατήσει», σηµειώνει στην Agrenda ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας», Αντ. Ρεντζιάς. Επιπλέον, ενδεικτικό της αυξηµένης ζήτησης που υπάρχει αυτήν την περίοδο είναι η πώληση 28.000 τόνων, µετά από δηµοπρασία, της ΕΑΣ Ορεστιάδας στα 19,5 λεπτά το κιλό στην πόρτα του συνεταιρισµού.
Σηµαντικό ρόλο στη βελτίωση της αγοράς για το σκληρό έχουν παίξει οι ανησυχίες σχετικά µε τα ποιοτικά προβλήµατα στην παραγωγή του Καναδά, όπως επίσης και οι προσπάθειες των εδώ συντελεστών του κλάδου να δηµιουργήσουν µια καλή εντύπωση πριν από τις φθινοπωρινές σπορές, καθώς το σκληρό χάνει στρέµµατα.
πηγή: www.agronews.gr