inΑλεξανδρούπολη: Παρεμβάσεις με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε κτήρια του Δήμου

1063

 

%ce%b1%cf%80%ce%b5Σε οκτώ κτήρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης γίνονται παρεμβάσεις με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Α.Π.Ε.) ,με στόχο την αύξηση της χρήσης τεχνολογιών ΑΠΕ και τη μείωση των Εκπομπών των Αερίων του θερμοκηπίου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το έργο με διαχειριστή το ΚΑΠΕ είναι προυπολογισμού 759.160 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται 100% από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χάρτη 2009-2014 (ΕΟΧ).
Τα κτήρια όπου γίνονται παρεμβάσεις είναι :
Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης, Α’ Β΄ και Ζ΄ Παιδικοί Σταθμοί Αλεξανδρούπολης, Β’ Παιδικός Σταθμός Φερών, Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο και Σταυρίδεια Εκκλησιαστικό Ιδρυμα «Άγιος Κυπριανός.»
Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου το 2017.
«Τα έργα αυτά θα έχουν ένα τεράστιο οικονομικό αποτέλεσμα καθώς πολλά από αυτά τα κτήρια δεν θα ξαναχρειαστούν πετρέλαιο, είναι η σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο την οποία έχουμε ξεκινήσει στον Δήμο μας εδώ και πολύ καιρό ώστε και να θερμαίνονται και να ψύχονται με άλλες μορφές ενέργειας,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραϊανούπολης, κ. Γ. Φαλέκας.
Εν τω μεταξύ στα «σκαριά» βρίσκεται η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην κοινότητα Αρίστεινου-Άνθιας. Ηδη η Διαχειριστική Αρχή της Π-ΑΜΘ σε συνεργασία με την Κεντρική Διαχειριστική Αρχή της Αθήνας συνεργάζονται προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος που θα εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου προυπολογισμού 4,5 εκ ευρώ,ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του Α΄ έργου.

Πηγή: http://www.ert.gr/