Ορεστιάδα: Ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης

1212

Ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης

images-1

 

Το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα αναμένεται να λειτουργήσει για περισσότερες από είκοσι ημέρες. Μάλιστα, την Τετάρτη 12/10, θα προκύψει και η πρώτη ποσότητα ζάχαρης. Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία παραλαβής και επεξεργασίας τεύτλων στο Πλατύ Ημαθίας, όπου έχει ήδη δοθεί το 70% της παραγωγής από την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, μέλος στο σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΖ, Πέτρος Χαστανίδης, μίλησε σχετικά στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ίδιος ανέφερε: «Συνολικά έχουν σπαρεί 15.000 στρέμματα με τεύτλα στον Έβρο και άλλα 500 στρέμματα στη Βουλγαρία. Εκτιμώ ότι η παραγωγή συνολικά θα ξεπεράσει ίσως και τους 80.000 τόνους, αφού στην ευρύτερη περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στους περίπου 100 παραγωγούς».

Ο κ. Χαστανίδης πρόσθεσε ότι, υπό την προϋπόθεση ότι η διοίκηση της ΕΒΖθα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα πληρώσει τους τευτλοκαλλιεργητές έως τα Χριστούγεννα, τον επόμενο χρόνο δεν αποκλείεται να σπαρούν στην περιοχή περισσότερα από 40.000 στρέμματα.

Ο διευθυντής του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, Σοφοκλής Μηνόπουλος, ανέφερε «Πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά και ημερησίως επεξεργαζόμαστε 8.000 τόνους τεύτλων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, υπενθύμισε ότι στην περιοχή έχουν σπαρεί 60.000 στρέμματα και οι αποδόσεις εκτιμώνται στους 6 τόνους ανά στρέμμα.

Πηγή: http://www.ert.gr/