inΟμογένεια: Η Ομογένεια είναι δραστήρια και το αποδεικνύει

1222
Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης

Λίγα λόγια για την Ομογένεια

Ένας από τους βασικούς στόχους όταν αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το inevros, ήταν να έρθουμε σε επαφή και να προβάλλουμε τη δραστηριότητα της Ομογένειας. Αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία των Εβριτών έχουμε νοιώσει αυτό το ανατριχιαστικό συναίσθημα του αποχωρισμού από τους δικούς μας όταν πρόκειται να επιστρέψουν στις χώρες όπου η ανάγκη τους έστειλε για οικονομική και επαγγελματική αποκατάσταση.

Θεωρούμε λοιπόν τιμή μας, να προβάλλουμε με κάθε τρόπο τη δραστηριότητα των συλλόγων πάσης φύσεως και σκοπού είτε αυτοί είναι πολιτιστικοί, είτε αθλητικοί είτε ακόμα και ιδιωτικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη συνοχή του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε το συναίσθημα της ανάγκης να κουβαλάς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την ιδιαίτερη πατρίδα σου πάντα μαζί σου.

Θεωρούμε επίσης χρέος μας να προβάλλουμε τη δραστηριότητα του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό, γιατί αυτοί οι Έλληνες σήμερα που η χώρα βάλλεται από πολλές πλευρές, προσπαθούν να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, χωρίς να χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο αυτό.

Μ αυτόν τον πρόλογο θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ δραστήριο κύτταρο του ελληνισμού στο εξωτερικό, τον Θρακικό Πολιτιστικό Σύλλογο Στουτγάρδης. Παραλάβαμε υλικό για την εκδήλωση που ετοιμάζουν για την 19η Νοεμβρίου 2016 και το ανεβάζουμε με ιδιαίτερη τιμή. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς πολιτισμού και όχι μόνο το παράδειγμα του Θρακικού Πολιτιστικού Συλλόγου Στουτγάρδης.

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bf%ce%b6%ce%b7%cf%821                                            %ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%822

www.inevros.gr