inYolo: Δωρεάν κάρτα Interail για τους νέους Ευρωπαίους ζητάει το ΕΚ

1092

Εχθές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συζήτησε την πρόταση για δωρεάν παροχή κάρτας Interail στους νέους Ευρωπαίους, άνω των 18 ετών.

Μέχρι σήμερα εκατομμύρια νέοι έχουν κάνει το γύρω της Ευρώπης με τρένο, χρησιμοποιώντας την κάρτα Interail, ωστόσο το κόστος τους ταξιδιού μπορεί να είναι υψηλό.

Το ΕΚ θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια νέους Ευρωπαίους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, με τρένο, ένα από τα πιο οικολογικά μέσα μεταφοράς.

Το Interrail είναι ένα πάσο, που δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης ελεύθερα.

Κάθε χρόνο, περίπου 300.000 το χρησιμοποιούν προκειμένου να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ, δήλωσε ότι “η επέκταση της πρόσβασης όλων των νέων άνω των 18 ετών, αποτελεί πρόκληση και απαιτεί περαιτέρω ανάλυση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει πολύ προσεκτικά το πιθανό κόστος και τις πηγές χρηματοδότησης για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς και το αν η εφαρμογή της είναι εφικτή. Επίσης, μπορεί να εξετάσουμε παραλλαγές αυτής της εξαιρετικής ιδέας. Μια ελκυστική επιλογή είναι η δημιουργία λαχειοφόρου αγοράς ανοιχτή σε όλους και σε ειδικές κατηγορίες νέων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό νέων να κερδίζει δωρεάν εισιτήρια”.

Ο εισηγητής της πρότασης και επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωσε ότι “οι νέοι της Ευρώπης πρέπει να γνωρίσουν τις γειτονικές τους χώρες. Επενδύοντας σε αυτό, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να γνωρίζουν την Ευρώπη”.

Ο Λουίτζι Μοργκάνο (Σοσιαλιστές, Ιταλία), δήλωσε με τη σειρά του ότι “η ιδέα να επενδύσουμε στους νέους, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και να προωθήσουμε την ταυτότητά της, είναι φανταστική”.

Τα ταξίδια μορφώνουν και για αυτό στηρίζω πλήρως αυτή την πρωτοβουλία”, είπε ο Κόσμα Ζλοτόφσκι (Ευρωπαίοι Μεταρρυθμιστές, Πολωνία).

Ο Αλεξάντερ Λάμπστορφ (Φιλελεύθεροι, Γερμανία), δήλωσε με τη σειρά του ότι “η Ευρώπη έχει καρδιά και ψυχή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το μεταδώσουμε αυτό από το να δώσουμε στους νέους ανθρώπους την ευκαιρία να ταξιδέψουν”.

Η Κατερίνα Κονέτσνα (Ευρωπαϊκή Αριστερά, Τσεχία), τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να ανακαλύψουν την Ευρώπη.

Στηρίζουμε πλήρως αυτή την φανταστική ιδέα. Με ένα σχετικά χαμηλό κόστος μπορούμε να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο και να γνωρίσουν την Ευρώπη”, δήλωσε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς.

Η Ντανιέλα Αϊούτο (Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, Ιταλία), είπε ότι “είναι μια καλή πρωτοβουλία, που μπορεί να τονώσει το Ευρωπαϊκό πνεύμα”.

www.epixeiro.gr