Δώδεκα διαμερίσματα για οικογένειες ΕΠΟΠ εγκαινίασε ο Καμμένος στην Ορεστιάδα

1321

 

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επανέλαβε την δέσμευση για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ στην τελετή εγκαινίων 12 διαμερισμάτων για οικογένειες ΕΠΟΠ στην Ορεστιάδα. Η απόφαση του ΣτΕ ίσως να μην είναι τόσο σημαντική όσο τα διαμερίσματα κατά τη γνώμη μας.Όχι ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση,αλλά το πρόγραμμα στέγασης των στελεχών των ΕΔ πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

 

Ο Καμμένος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε κάποια στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία“το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υλοποίηση μακρόπνοου σχεδίου στέγασης των στελεχών και παρά τη δημοσιονομική κρίση, έχει πετύχει αναλογικά μεγάλη αύξηση των κατασκευασθέντων διαμερισμάτων για τα έτη 2015 και 2016, στο 100%, το οποίο και θα συνεχιστεί  το 2017, στο 400%. “

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι αρκετό! Το πρόγραμμα στέγασης όσο το δυνατόν περισσότερων στρατιωτικών και των οικογένειών τους είχε αφεθεί στην τύχη του εδώ και πολλά χρόνια.Η οικονομική κρίση και οι άγριες περικοπές που υπέστησαν οι στρατιωτικοί έκαναν το πρόβλημα στέγασης για πολλούς στρατιωτικούς εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του.

 

“Τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσφατα στις αρχές του μήνα εγκαινιάσαμε άλλους 17 οικίσκους στο ακριτικό μας Καστελλόριζο”,είπε ο Καμμένος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου παρευρέθηκε στην Τελετή Παράδοσης Πολεμικών Σημαιών στους Σχηματισμούς XII – XV M/K MΠ – ΧΧ ΤΘΜ του Δ’ ΣΣ. Στη συνέχεια επιθεώρησε το ανακαινισμένο από το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου. Αμέσως μετά μετέβη στην Ορεστιάδα όπου παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων 12 στρατιωτικών οικημάτων, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών.

dsc01532-768x432

πηγή: www.militaire.gr