Η έμπειρη πλέον κ. Νόρα Μοσχοφίδου μας μιλά για την υποψηφιότητα της

    1035

    Βρεθήκαμε με την κ. Νόρα Μοσχοφίδου, υποψήφια με την “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη και μιλήσαμε για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

    Έπειτα από την πρώτη θητεία της ως περιφερειακή σύμβουλος αλλά και τη σημαντική δραστηριότητα που ανέπτυξε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αισθάνεται ακόμα πιο σίγουρη για το έργο που έχει να προσφέρει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και ειδικότερα στον Έβρο.

    Ακολουθούν όσα μας είπε και την ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που διέθεσε και να μιλήσει μαζί μας:

    Ποια ήταν μέχρι τώρα η ενασχόληση σας με τα κοινά και πως διανύσατε την πρώτη σας εμπειρία στην Περιφέρεια;

    Είμαι ενεργή πολίτης από τότε που θυμάμαι στον εαυτό μου. Συμμετείχα σε συλλόγους και δράσεις όπου προσέφερα εθελοντικά το δικό μου λιθαράκι όπου πίστευα ότι μπορώ να βοηθήσω.  Στην προηγούμενη θητεία αποδέχτηκα την πρόσκληση του αείμνηστου Γεωργίου Παυλίδη και εκλέχθηκα Περιφερειακή Σύμβουλος ΑΜΘ. Με ενέπνευσε το όραμα του για την Περιφέρεια μας, εκτίμησα όλα όσα με πάθος μας ενέπνευσε και δικαιώθηκα για την επιλογή μου.

    Τα πέντε αυτά χρόνια είμαι μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και  της Οικονομικής Επιτροπής. Επίσης είμαι τακτικό ή αναπληρωματικό Μέλος σε περισσότερες από 15 επιτροπές της Περιφέρειας. Η εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας ήταν καταλυτική για την επιλογή μου

    Τι σας οδήγησε να επιλέξετε την παράταξη του κ. Τοψίδη;

    Για να είναι κάποιος αρχηγός ή ηγέτης πρέπει να εμπνέει. Αυτό δεν επιβάλλεται. Είναι χάρισμα.  Στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Τοψίδη είδα όραμα, τόλμη αισιοδοξία, αλλά και αντικειμενικότητα. Είδα έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια μας εκεί που αξίζει.

    Τι πιστεύετε ότι αλλάζει με την απλή αναλογική και τι θα χρειαστεί για μια αποτελεσματική διοίκηση;

    Η απλή αναλογική θεωρητικά είναι πιο αντιπροσωπευτική όσον αφορά τους εκλεγμένους. Το ζητούμενο είναι βέβαια να μπορείς να διοικήσεις με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας. Αυτοί οι οποίοι σκέπτονται μόνο τα προσωπικά τους οφέλη και προτάσσουν το «εγώ» αποκλείοντας συνεργασίες, θα μείνουν απομονωμένοι και ηττημένοι όχι μόνο από τη διοίκηση αλλά και στη συνείδηση των πολιτών. 

    Που πρέπει να εστιάσει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας όσον αφορά τον Έβρο και ποια είναι τα πρώτα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν; 

    Στην καθημερινότητα των πολιτών. Όταν θα πηγαίνουν στη δουλειά τους σε δρόμους χωρίς λακκούβες, με διαγράμμιση και φωτισμό. Όταν δε θα έχουν πρόβλημα ύδρευσης οι πόλεις και τα χωριά. Όταν τα εξαγγελλόμενα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας θα δώσουν δουλειά στους νέους που μεταναστεύουν και θα σταματήσουν να κλείνουν οι επιχειρήσεις.  Όταν το φυσικό αέριο φτάσει σε κάθε σπίτι. Όταν θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών. Όταν είμαστε αρωγοί στην καθημερινή επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και όταν δημιουργούμε αναπτυξιακές υποδομές για το μέλλον. Ο νομός μας κινείται με δύο διαφορετικές ταχύτητες και ανάγκες. Από τη μία η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου η ανάπτυξη έχει μεγάλους ρυθμούς αλλά και στο άμεσο μέλλον θα δει να εκτινάσσεται αναπτυξιακά και από την άλλη η Σαμοθράκη και το βόρειο τμήμα του νομού όπου οι υποδομές είναι τραγικές.      Αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και χρόνια.

    Τελικά τι είμαστε: O τελευταίος νομός της Ελλάδας ή από εδώ ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

    Αυτό είναι το μειονέκτημα αλλά και το πλεονέκτημά μας. Τελευταίος νομός στους δείκτες ανάπτυξης αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι από εδώ ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαθέτουμε όλα τα στοιχεία για να αλλάξουμε ριζικά αυτή την εικόνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας δυναμικός ηγέτης μια δυνατή ομάδα, για να τα δρομολογήσει.

    Πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη γεωστρατηγική θέση που έχει ο Έβρος δεδομένου ότι οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν ότι κάτι αλλάζει στην περιοχή;  

    Οι λάθος πολιτικές και η αδιαφορία οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Έβρος δεν είναι μακριά από την Ευρώπη, είναι μακριά όταν είναι  Αθηνοκεντρική η σύγκριση. H γεωγραφική μας θέση μας δίνει τουριστικό πλεονέκτημα από τις βαλκανικές χώρες, αλλά χρειάζονται και υποδομές. Ο Έβρος θα βρεθεί στο επίκεντρο ως ενεργειακός κόμβος. Το λιμάνι, ο φυσικός και πολιτιστικός μας πλούτος, έχουν μεγάλη δυναμική και αξία. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, αρκεί να διεκδικήσουμε με αξιώσεις όλα όσα δικαιούμαστε.