“Αυγή το θαμμένο τετράδιο” / Πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους!

555
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 το βιβλιοπωλείο ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, και το Μουσικό Ωδείο Φαέθων, φιλοξένησαν τον αγαπημένο συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη.
Η αφορμή είναι η κυκλοφορία του νέου του βιβλίου που ονομάζεται “Αυγή το θαμμένο τετράδιο”, ένα βιβλίο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και θα συναρπάσει τον αναγνώστη.
Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του ΔΣ του Ιστορικού Μουσείου Μαρία Στεργίου.
Για το βιβλίο μίλησε η Δρ. Γκουλιάμα Αλεξάνδρα, φιλόλογος και Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Έβρου, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Μουσικοπαιδαγωγός Μάρα Καραγιάννη.
Την εκδήλωση “έντυσε” μουσικά, μουσικό σχήμα από το Ωδείο “Φάεθων”.
Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές της ιστορίας βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.
Πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους!
Το βιβλίο “Αυγή” του Σπύρου Πετρουλάκη είναι ένα συναρπαστικό έργο που φέρνει στο φως μια σχεδόν άγνωστη πτυχή, αλλά εξαιρετικά σημαντική, της Ιστορίας της Ελλάδας.
Ο Σπύρος μας μεταφέρει στις σκοτεινές αλλά και ηρωικές στιγμές του εμφυλίου πολέμου, μιας περιόδου που άφησε βαθιά σημάδια στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού.
Το “Αυγή” δεν είναι απλώς ένα ιστορικό μυθιστόρημα· είναι ένα έργο που πρέπει να διαβάσουν όλοι, γιατί προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τις πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτικές δυναμικές της εποχής.
Αυτό το βιβλίο μας υπενθυμίζει την ανάγκη να μην ξεχνούμε την ιστορία μας. Οι σελίδες του γεμάτες από συναισθηματική ένταση και ιστορική ακρίβεια, μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε τη σημασία της μνήμης και της κατανόησης του παρελθόντος για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Το “Αυγή” είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους, διότι μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε την ιστορία μας, να μάθουμε από αυτήν και να βρούμε την έμπνευση για να προχωρήσουμε μπροστά.