Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου δικτύου 45 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Αλεξανδρούπολη

944
«Πράσινες» δωρεάν μετακινήσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με ηλεκτρικά ποδήλατα
Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου δικτύου 45 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Αλεξανδρούπολη που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου μετακίνησης των πολιτών στην πόλη.
Πρόκειται για μια πράσινη ενέργεια, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση
σαράντα πέντε (45) ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση,
επτά (7) αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων,
σαράντα οκτώ (48) ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και τέλος το απαραίτητο λογισμικό ελέγχου και τιμολόγησης της χρήσης του συστήματος.
Τα ποδήλατα έχουν τοποθετηθεί στους ακόλουθους σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους:

Λεωφόρος Δημοκρατίας 288,

Δημοτικό πάρκινγκ, πλησίον γηπέδου “Φώτης Κοσμάς”

ΚΕΠ Αλεξανδρούπολης, Εθνικής Αντιστάσεως 106

Δημοτικό κολυμβητήριο

Ηροδότου με Θ. Γεωργιάδη (στρατόπεδο Ζήση)

Ν. Χηλή (απέναντι από το γήπεδο)

Μαΐστρο (κεντρική πλατεία),

οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.
Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου αφού κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή Bike Alexandroupoli- Apps. Μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει μόνο από και προς τους εφτά σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης.
Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.
Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.