ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Ως εδώ με την πολιτική του κέρδους που αφήνει πίσω στάχτες και αποκαΐδια

1202

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 5 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.  – Πάρκο Ακαδημίας.

Ως εδώ με την πολιτική του κέρδους που αφήνει πίσω στάχτες και αποκαΐδια.

Οι καταστροφές από τις πυρκαγιές στον Έβρο που καίνε ακόμη είναι τρομαχτικές και οι αρνητικές συνέπειες θα συνεχίζονται για πολύ καιρό στο μέλλον. Δυστυχώς υπάρχει αρνητική εμπειρία τόσα χρόνια και από άλλες καταστροφές, που δείχνει ότι τελικά, όταν τα φώτα σβήνουν, τίποτα δεν αλλάζει.

Δίνονται ορισμένα ψίχουλα για αποζημιώσεις και συνεχίζουν όλες οι ελλείψεις που προετοιμάζουν την επόμενη καταστροφή! Αυτό επιβάλει η πολιτική που μετράει τις ζωές μας με τη μεζούρα κόστους – οφέλους. Για αυτό χρειάζεται να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε! Να ακουστεί πολύ δυνατά το «δεν πάει άλλο»!

Όπως δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια από την πρώτη ώρα της φωτιάς έτσι και τώρα να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος, στα χέρια μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να στείλει όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς και να προστατευτούν οι υπόλοιπες περιοχές από τις αναζωπυρώσεις.

Η οργή που νιώθουμε πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς και κατοικίας για να διεκδικήσουμε άμεσα:

 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες για τις βασικές ανάγκες επιβίωσης χωρίς κανέναν όρο και προϋπόθεση.
 • Αποζημίωση στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, αποθήκες, στάβλους, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για όλο τον εξοπλισμό.
 • Να δοθούν τώρα ζωοτροφές σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό χρειαστεί, για να μπορέσουν να σιτίσουν τα ζώα τους.
 • Να ξεκινήσουν όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν γίνει στο δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης.
 • Πάγωμα και αναστολή χρεών σε Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΑ, τράπεζες. Απαγόρευση κατασχέσεων, πλειστηριασμών.
 • Επιδότηση ενοικίου για όσους το έχουν ανάγκη και για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση των κατοικιών.
 • Ειδικό επίδομα θέρμανσης για τους κατοίκους των πυρόπληκτων οικισμών που θερμαίνονται με ξυλεία.
 • Να στελεχωθούν τα Δασαρχεία με επιστημονικό προσωπικό για τα αντιπλημμυρικά έργα, την αναδάσωση, την προστασία του δάσους καθώς και με εργάτες από τις πυρόπληκτες περιοχές με σταθερή σχέση εργασίας. Προσλήψεις στην Πυροσβεστική, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαρκή και σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης.
 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.
 • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
 • Να σταματήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων του άλσους στο Φυτώριο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και να επανεξεταστεί το θέμα της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου.