Έβρος: Προς κέντρο ταυτοποίησης οι 91 μετανάστες από τη νησίδα

7858

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής μεταναστών από τη νησίδα στον Έβρο, ενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα 91 παράνομοι μετανάστες, άνδρες και γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για να μεταφερθούν στο ελληνικό έδαφος.

Συμμετείχαν συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex. Στο σημείο είχε σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα νέο γκρουπ μεταναστών φημολογείται ότι φτάνει στα  σύνορα, με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Μήνυμα στην Άγκυρα

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, αναφορικά με τις εξελίξεις στον Έβρο, εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία, που έχει και στο παρελθόν επιχειρήσει να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες και να προκαλέσει επεισόδια στην περιοχή.

Όπως τονίζεται, «τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα».

Έβρος: Προς κέντρο ταυτοποίησης οι 91 μετανάστες από τη νησίδα