Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες

1048

Έπειτα από τη μαραθώνια απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι πέντε συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για διευκόλυνση εισόδου μεταναστών στη χώρα.

Όλοι αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής. Είχαν μετάβει στις 9.45 το πρωί του Σαββάτου, ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή. Η απολογία τους έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλακων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.