Προέδρος ΚΕΔΕ: Όχι στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων -Θέλει ιδιωτικούς δήμους

432
Óõíåäñßáóç ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ôçò ÊÅÄÅ, ôçí ÔåôÜñôç 11 Äåêåìâñßïõ 2019. (EUROKINISSI)

«Βασιλικότερος του Βασιλέως», εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ενωσης, βάλλοντας ουσιαστικά εναντίον των αιτημάτων που έθεσαν οι εργαζόμενοι. 

Ο κ. Παπαστεργίου λειτουργώντας κυριολεκτικά ως εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και αναιρώντας το θεσμικό ρόλο του, φρόντισε να καλύψει όλες τις αντιδραστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Εσωτερικών, φτάνοντας μάλιστα σημείο να αδειάσει ακόμα και τη συνάδελφο του, δήμαρχο Αγ. Δημητρίου, Μ. Ανδρούτσου, που διώκεται επειδή δεν προχώρησε σε έφεση εναντίον δικαστικής απόφασης που δικαιώνει εργαζόμενους!!!

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαστεργίου τάχθηκε κατά των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων στου δήμους, τόσο για αυτούς που προσλήφθηκαν με συμβάσεις Covid, όσο και πολλές άλλες περιπτώσεις ισχυριζόμενους ότι «προσλήφθηκαν χωρίς διαδικασίες»! Ξεπερνώντας ακόμα και τους κ.κ Βορίδη και Πέτσα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ουσιαστικά έκλεισε την «πόρτα» για παραμονή χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους δήμους, δείχνοντας τους, την πόρτα της ανεργίας. Προφανώς ο κ. Παπαστεργίου, θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της «ανασφάλειας» στους εργαζόμενους και η ομηρία των συμβάσεων.

Εξάλλου ο ίδιος πριν περίπου τέσσερις μήνες όταν κλήθηκε να πάρει θέση για την τραγωδία στο Ξυλόκαστρο με το θάνατο ανασφάλιστης εργαζόμενης καθαριότητας είχε …«αθωώσει» τις «μαύρες» εργασιακές σχέσεις στους δήμους, ισχυριζόμενος ότι το δυστύχημα δεν σχετίζεται με την απουσία ή όχι νόμιμων εργασιακών σχέσεων αλλά με τις επικίνδυνες συνθήκες  εργασίας στην καθαριότητα!

Την ίδια στιγμή ο κ. Παπαστεργίου, συνεχίζοντας την τοποθέτηση του στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών στους δήμους, υποστηρίζοντας ότι και οι ιδιώτες – που χρησιμοποιεί και ο ίδιος στα Τρίκαλα – κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους. Μάλιστα εγκαλώντας τους εργαζόμενους, συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ ανέφερε: «Κακώς υποστηρίζεται ότι δεν πρέπει οι ιδιώτες να βρίσκονται στην καθαριότητα. Μαζεύουν εξίσου καλά τα απορρίμματα».

Ουσιαστικά ο κ. Παπαστεργίου με κάθε τρόπο στήριξε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για περισσότερες αναθέσεις δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες εκφράζοντας το «γαλάζιο« όραμα για «ιδιωτικούς δήμους»!

Από το κρεσέντο του κ. Παπαστεργίου δεν «γλύτωσε» ούτε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, η οποία διώκεται από την κυβέρνηση με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με «δόλο»(!!) επειδή δεν άσκησε έφεση κατά δικαστικής απόφασης που εξασφάλιζε την παραμονή συμβασιούχων στην εργασίας τους. Ο Δ. Παπαστεργίου εντελώς προκλητικά απευθυνόμενος προς τη δήμαρχο που παρευρισκόταν στην συνεδρίαση δήλωσε: «Δεν θα πήγαινα να δικαιώσω εργαζόμενους που προσλήφθηκαν χωρίς διαδικασία»! Μάλιστα ο ίδιος τάχθηκε κατά του αιτήματος των εργαζομένων που ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση για την υποχρεωτική έφεση των δήμων κατά δικαστικών αποφάσεων, αναφέροντας ότι ο ίδιος «θέλει να έχει το συγκεκριμένο δικαίωμα για να μπορεί να προσφεύγει»!!! 

Μετά την συγκεκριμένη δήλωση, η δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου φαίνεται ότι ποτέ δεν θα λάβει μια δήλωση στήριξης από την ΚΕΔΕ. 

Με τέτοιο πρόεδρο στο «τιμόνι» της ΚΕΔΕ, είναι δεδομένο ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα κάνουν «πάρτι» όταν επιχειρούν να προωθούν αντιδραστικές μεταρρύθμισεις σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των ιδιωτών στους δήμους…

πηγή https://www.aftodioikisi.gr/