Να γίνει ο Έβρος Κέντρο Συνδυασμένων Μεταφορών και Υπηρεσιών Logistics – Βασίλης Τσολακίδης

674
Βασίλης Τσολακίδης Υποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ
Η έλλειψη επαρκών και σύγχρονων υποδομών μεταφορών καθώς και οι περιορισμένης κλίμακας υπηρεσίες Logistics, καθιστούν το κόστος μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από και προς την περιοχή μας τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας του Έβρου.
Θέλουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και να αναδειχθεί σε λιμάνι υψηλής στρατηγικής σημασίας συμβάλλοντας στη μετατροπή του Έβρου σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή.
Η διασυνδεσιμότητα των μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, Εγνατία, κάθετοι άξονες και επίσπευση της νέας γέφυρας, οδικής και σιδηροδρομικής, στους Κήπους) αποτελεί οραματικό έργο πνοής και πρέπει να καταστεί απόλυτη προτεραιότητα για το νομό μας.
Μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα με την ένταξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης και του συνόλου των υποδομών μεταφοράς της περιοχής μας στα διευρωπαϊκά δίκτυα και στους μεγάλους οδικούς άξονες και τη σιδηροδρομική Εγνατία.
Ο αναπτυξιακός αντίκτυπος του εγχειρήματος θα είναι τεράστιος καθώς η γεωστρατηγική θέση του Έβρου θα αποτελέσει μαγνήτη προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών (Logistics), δημιουργώντας πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.