Γαλλία: Ο Μακρόν πήγε σε λαϊκή αγορά και τσακώθηκε – “Πέντε χρόνια μάς πουλάς φούμαρα- Μη λες βλακείες”

8498

Ο Γάλλος πρόεδρος αρκετές φορές λογομάχησε με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες.

Πραγματοποιώντας απροειδοποίητα αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν “κολύμπι στο πλήθος”, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν φθάσει σήμερα στον επίσημο προορισμό του στην ανατολική Γαλλία- όπου τον ανέμεναν περίπου 200 διαδηλωτές προσκείμενοι στο αριστερό κόμμα της “Ανυπότακτης Γαλλίας”- σταμάτησε σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ντολ.

Εκεί συνομίλησε για πολύ ώρα – και αρκετές φορές λογομάχησε- με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες. Ένας εξ αυτών είπε στον Γάλλο πρόεδρο πως “πουλάει φούμαρα πέτε χρόνια τώρα” και έχει αυξήσει τους φόρους, ο Μακρόν του είπε πως “λες βλακείες”, αλλά τελικά έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά. Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: “γ@@το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα”.

Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλο-Αϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες υπέρ της κατάργησης της δουλείας.