Πανεπιστήμια: Στο Δημοκρίτειο Θράκης τοποθετήθηκε η πρώτη «μάνατζερ»

764
Καθήκοντα Εκτελεστικής Διευθύντριας αναλαμβάνει η κα Ελένη Βατσιτσή, Προϊσταμένη επί σειρά ετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Ιδρύματος

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας στο οποίο τοποθετήθηκε εκτελεστικός διευθυντής, δηλαδή «manager», όπως προβλέπεται από το νέο νόμο -πλαίσιο της κ. Κεραμέως. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Συμβουλίων Διοίκησης -τα οποία επιλέγουν τους εκτελεστικούς διευθυντές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής Εκτελεστικού Διευθυντή στο  μετά από δημόσια πρόσκληση σύμφωνα με τον N.4957/2022, και εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη υπ. αριθμ. ΔΠΘ/ΔΔΚ/42950/4569 (ΦΕΚ 382/2023 τ. ΥΟΔΔ) σύμφωνα με την οποία καθήκοντα Εκτελεστικής Διευθύντριας αναλαμβάνει η κα Ελένη Βατσιτσή, Προϊσταμένη επί σειρά ετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Ιδρύματος.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ανώτατου Εκπαιδευτικού́ Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) προΐσταται των οργανικών μονάδων του Α.Ε.Ι. και του προσωπικού́ τους, πλην της Μονάδας Εσωτερικού́ Ελέγχου, συντονίζει και εποπτεύει το έργο τους, μεριμνά́ για την ομαλή́ και αποτελεσματική́ διοικητική́ και οικονομική́ λειτουργία του Α.Ε.Ι., την εφαρμογή́ του στρατηγικού́ σχεδίου και της ετήσιας στοχοθεσίας του και συνεργάζεται με τους προϊστάμενους και το λοιπό́ προσωπικό́ των οργανικών μονάδων του Α.Ε.Ι. με σκοπό́ την εκπλήρωση της αποστολής του.

Η θητεία του Εκτελεστικού Διευθυντή λήγει αυτοδικαίως με τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ., ήτοι την 31η Αυγούστου 2026.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/414589_panepistimia-sto-dimokreiteio-thrakis-topothetithike-i-proti-manatzer