6 tips για πολυτελή ζωή χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

758

Η πολυτέλεια στη ζωή μας είναι κάτι που όλοι θέλουμε, αλλά τι πραγματικά σημαίνει; Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την πολυτέλεια, έχουν στο νου τους επώνυμες μάρκες και ένα μη προσιτό τρόπο ζωής. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει ταξίδια, ένα πολυτελές σπίτι ή ένα αυτοκίνητο. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσεις έναν πολυτελή τρόπο ζωής χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ορισμός της πολυτέλειας για εσένα, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ζήσεις μια καλύτερη ζωή!

Φρόντισε τον εαυτό σου

Τα πολυτελή προϊόντα περιποίησης δέρματος και ομορφιάς είναι ο τέλειος τρόπος για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Το καλύτερο όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να τα αποκτήσεις. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές μάρκες περιποίησης μεσαίας κατηγορίας που λειτουργούν καλά για άνδρες και γυναίκες. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν αποτελεσματικά συστατικά και διατίθενται σε όμορφη συσκευασία. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, δοκίμασε ένα προϊόν ομορφιάς και νιώσε υπέροχα!

Ντύσου κομψά

Το όμορφο ντύσιμο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Διάλεξε ρούχα υψηλής ποιότητας που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Η ανάμειξη επώνυμων και οικονομικών ρούχων στο ντύσιμο σου είναι ένας τέλειος τρόπος για να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική εμφάνιση. Δημιούργησε μια capsule γκαρνταρόμπα που θα σε βοηθήσει να κάνεις πολλούς συνδυασμούς και ταυτόχρονα οικονομία στα ψώνια. Προτίμησε ρούχα σε ουδέτερα χρώματα που φαίνονται πάντα πιο κομψά και αριστοκρατικά. Πρόσθεσε μια νότα πολυτέλειας στην καθημερινότητά σου επενδύοντας σε μερικά αξεσουάρ υψηλής ποιότητας. Ένα ωραίο ρολόι ή μια κομψή τσάντα μπορούν πραγματικά να αναδείξουν κάθε ντύσιμο.

Βάλε την πολυτέλεια στο σπίτι σου

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να βάλεις λίγη πολυτέλεια στο σπίτι σου.  Δημιούργησε ένα άνετο και χαλαρωτικό χώρο που θα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα σου. Πρόσθεσε μερικές πολυτελείς πινελιές όπως φρέσκα λουλούδια, απαλό φωτισμό ή μοντέρνα διακοσμητικά για να κάνεις το σαλόνι σου ξεχωριστό. Επένδυσε σε μερικά εντυπωσιακά vintage έπιπλα που μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα σε εκπληκτικές τιμές σε διάφορους ιστότοπους. Συμπλήρωσε με στοιχεία που ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις όπως αρωματικά κεριά και βελούδινα ριχτάρια που είναι ευχάριστο να τα βλέπεις και να τα αγγίζεις. Αντικατέστησε τα ταλαιπωρημένα ρούχα που φοράς μέσα στο σπίτι με ένα υπέροχο σετ πυτζάμες ή ένα πολυτελές νυχτικό (δες κι εδώ) που θα σε κάνει να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι υπέροχα

Κάνε ταξίδια

Τα ταξίδια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Τα πολυτελή ταξίδια δεν αφορούν μόνο ιδιωτικά τζετ και μεγάλα γιοτ.  Γράψου στο email της αγαπημένης σου αεροπορικής εταιρείας για να ενημερώνεσαι για τις προσφορές εισιτηρίων. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσεις έναν πολυτελή τρόπο ζωής με χαμηλό προϋπολογισμό είναι να ταξιδεύεις εκτός σεζόν. Όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρήματα σε εισιτήρια και τιμές ξενοδοχείων, αλλά θα αποφύγεις και τα πλήθη. Εάν έχεις πολύ μικρό προϋπολογισμό, κάνε ένα διάλειμμα από την καθημερινή σου ρουτίνα σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. Κλείσε ένα δωμάτιο σε ένα τοπικό πολυτελές θέρετρο για το Σαββατοκύριακο. Έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις πολλές από τις ανέσεις που είναι διαθέσιμες στις εγκαταστάσεις όπως πισίνες, σπα και εστιατόρια. Σίγουρα αυτό το μικρό διάλειμμα θα σε χαλαρώσει και θα σε ανανεώσει!

Απόλαυσε πολυτελείς εμπειρίες

Αντί να αγοράζεις νέα πράγματα, επένδυσε σε εμπειρίες. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να δοκιμάσεις οικονομικά διάφορες πολυτελείς δραστηριότητες όπως εκλεκτά γεύματα και γευσιγνωσίες κρασιού. Μπορείς να εγγραφείς σε εφαρμογές που προσφέρουν εκπτώσεις σε εστιατόρια. Επίσης, μπορείς να επωφεληθείς από τις δωρεάν εκδηλώσεις στην περιοχή σου που μπορείς να βρεις στην τοπική σου εφημερίδα. Υπάρχει συχνά μια ποικιλία από τοπικές δωρεάν εκδηλώσεις όπως συναυλίες, καλλιτεχνικές εκθέσεις και γιορτές τοπικών προϊόντων.

Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου

Δημιούργησε ένα καθημερινό πρόγραμμα για τη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο σου. Το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να διαθέτεις συγκεκριμένες ώρες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα χόμπι σου. Αν θες να ζήσεις την εμπειρία ενός ακριβού χόμπι φρόντισε να παρακολουθείς τις προσφορές που γίνονται στην περιοχή σου. Συχνά πολλές υπηρεσίες προσφέρουν δωρεάν δοκιμή. Έτσι θα μπορούσες να κάνεις μια μέρα ιππασία, να δοκιμάσεις θαλάσσια σπορ ή να παρακολουθήσεις μαθήματα μαγειρικής σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Παράλληλα φρόντισε να αφιερώνεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου κάθε μέρα κάνοντας ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά και ο ποιοτικός χρόνος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσεις τη ζωή!