Τι να κάνετε όταν πάτε διακοπές με το κατοικίδιό σας

961

Αν για οποιονδήποτε λόγο, πάρετε τον τετράποδο φίλο σας μαζί στις διακοπές σας, ίσως να μην είστε σίγουροι για το τι να κάνετε. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποιες συμβουλές για το τι να κάνετε, όταν παίρνετε το κατοικίδιό σας μαζί στις διακοπές σας.

Κάντε του τα απαραίτητα εμβόλια

Ρωτήστε τον κτηνίατρο του κατοικίδιού σας, ποια εμβόλια πρέπει να κάνει, πριν το πάρετε στις διακοπές μαζί σας. Αφού του κάνετε όλα τα απαραίτητα εμβόλια, φροντίστε να έχετε τις αποδείξεις  από αυτά μαζί σας, ώστε να την δείξετε αν σας την ζητήσουν σε κάποιον έλεγχο.

Βρείτε ένα καλό κλουβί για τις μετακινήσεις του 

Είναι απαραίτητο όταν πάτε διακοπές με το ζωάκι σας, να έχετε ένα κλουβί για τις μετακινήσεις του, το οποίο να είναι σε άριστη κατάσταση.

Μην ξεχνάτε επίσης να τσεκάρετε δύο και τρεις φορές, ότι είναι κλεισμένο καλά. Δεν θέλετε με τίποτα να ανοίξει το κλουβί και να χαθεί το κατοικίδιό σας σε μία ξένη περιοχή.

Αποφύγετε να το φέρνετε σε επαφή με άλλα ζώα

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε έτσι και αλλιώς, αλλά κυρίως στις διακοπές, ώστε να μην έχετε τρεχάματα. Όση διάθεση κι αν έχει το ζωάκι σας για κοινωνικοποίηση και παιχνίδι, ποτέ δεν ξέρετε αν τα άλλα ζωάκια έχουν κάνει τα εμβόλιά τους, αν έχουν κάποια αρρώστια ή αν έχουν τσιμπούρια και οτιδήποτε άλλο.

Μην ξεχάσετε το κολάρο του

Στην απίστευτα άτυχη περίπτωση που χαθεί το ζωάκι σας, πρέπει να φοράει το κολάρο του. Να του έχετε ένα κολάρο, το οποίο να γράφει πάνω το όνομά σας και το τηλέφωνό σας, έτσι ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας όποιος το βρει.

Ενημερώστε στο μέρος που θα μείνετε

Πάντα πρέπει να ενημερώνετε τους ιδιοκτήτες του μέρους που θα μείνετε, για το γεγονός ότι θα έρθει και το ζωάκι σας μαζί. Εξάλλου πάντα υπάρχει η περίπτωση, να μην επιτρέπονται εκεί τα κατοικίδια και να αναγκαστείτε να ψάξετε ένα άλλο μέρος για να μείνετε.

Μην ξεχάσετε να εστιάσετε στο να περάσετε καλά

Η πρώτη σας έγνοια πρέπει να είναι ο χνουδωτός φίλος σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούστε να περάσετε καλά στις διακοπές σας! Βρείτε σε ποια καφέ να πάτε, σε ποια μουσεία, σε ποια μπαρ.

Επίσης αν πάτε διακοπές σε βουνό, κανονίστε να πάτε για ορειβασία, αν πάτε στην Σαντορίνη, αναζητήστε στο διαδίκτυο “Santorini boat rental” για κάποια βαρκάδα και ούτω καθεξής.