5 tips για το φοιτητικό σπίτι

8558

Ζήτω η ελευθερία, σύμφωνοι, όμως η ελευθερία όταν δίνεται σε διαστάσεις γκαρσονιέρας είναι κάπως οριοθετημένη. Όλα όμως είναι διαχειρίσιμα αφού μπορούν να βρεθούν λύσεις που να αφορούν το ντιζάιν και τους αποθηκευτικούς χώρους που θα χρειαστείς. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές που σίγουρα θα αξιοποιήσεις.

  1. Το κρεβάτι σου το πολυεργαλείο

Η πολυτέλεια δεν είναι συνώνυμη του φοιτητικού σπιτιού, αλλά η πολυχρηστικότητα είναι. Καλό είναι λοιπόν το κρεβάτι που διαλέξεις να έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος του, ώστε να τοποθετείς οτιδήποτε δεν θέλεις να είναι «στη φόρα». Γιατί σίγουρα ένας μικρός χώρος δεν προσφέρει πολλές κρυψώνες, οπότε πρέπει να μεριμνήσεις εσύ για αυτές. Αν όμως έχεις την πολυτέλεια για ένα μεγαλύτερο κρεβάτι, τότε μπορείς να βρεις διπλά κρεβατιά με αποθηκευτικό χώρο.

  1. Το γραφείο – βιβλιοθήκη σου

Στην περίπτωση των μικρών σπιτιών, σκεφτόμαστε πάντα τι μπορεί να γίνει συνδυαστικό. Ένα έπιπλο που συνδυάζει γραφείο και βιβλιοθήκη θα σου χρησιμεύσει στις μεταμεσονύχτιες μελέτες σου (κακά τα ψέματα, θα ξενυχτάς για πολλούς λόγους στα φοιτητικά σου χρόνια) και στην αποθήκευση σημειώσεων και συγγραμμάτων.

  1. Και από σαλόνι πώς πάμε;

Μάλλον ξαφνιάζεσαι που σε ένα κείμενο για φοιτητικό σπίτι υπάρχει αναφορά σε σαλόνια. Κι όμως, σαλόνια, γωνιακοί καναπέδες και φοιτητικά σπίτια μπορούν να ταιριάξουν αν θέλεις να κάνεις ένα extreme make over στον χώρο σου. Ένας καναπές σε ανοιχτές αποχρώσεις προσθέτει χώρο (οπτικά), ενώ ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι μπορεί να δεχτεί ανά πάσα στιγμή τους εξίσου ξενύχτηδες φίλους σου.

  1. Φως σημαίνει φως

Άσε τον ήλιο να μπει στο σπίτι σου και μην τον εμποδίζεις με κουρτίνες βαριές που φιλτράρουν φως και βιταμίνη D. Το φυσικό φως έχει ευεργετικές ιδιότητες και στον οργανισμό σου και στη διάθεσή σου, η οποία θα χρειάζεται boostάρισμα μετά από μεγάλα sessions μελέτης. Και για τις στιγμές που δεν θα υπάρχει φυσικό φως, θα έχεις φροντίσει να υπάρχει και άπλετο τεχνητό. Λαμπατέρ επιτραπέζια και επιδαπέδια μπορούν να δώσουν άλλη αίσθηση στον χώρο σου.

  1. Και οι τοίχοι έχουν ψυχή

Αφού εκμεταλλεύτηκες όλον τον επιδαπέδιο χώρο, μάλλον συνειδητοποίησες ότι δεν ήταν αρκετός. Το σπίτι σου όμως δεν είναι μόνο αυτό που πατάς, αλλά και αυτό που σε περιτριγυρίζει: οι τοίχοι μπορούν να δεχθούν τη δημιουργικότητά σου, προσφέροντας στο μάτι σου ένα σημείο χαλάρωσης, αλλά και κρεμαστές προσθήκες όπως κάποια ράφια.

Αλλά και να μην τα έχεις όλα έτοιμα πριν αρχίσει το πρώτο εξάμηνο μην πανικοβληθείς: θα έχεις τόσες νέες ανάγκες που θα χρειάζεται κάθε φορά να τις ακούς και να προσαρμόζεσαι σε αυτές. Γι’ αυτό μην ανησυχείς, κουδούνι σχολικό ούτως ή άλλως δεν θα χτυπήσει.