Υπουργείο Εξωτερικών: Διαψεύδει τα περί νεκρού Τούρκου στον Έβρο από ελληνικά πυρά

1004

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα περί θανάτου Τούρκου από πυρά προερχόμενα από την ελληνική πλευρά στον Έβρο.

Σε πλήρη διάψευση δημοσιευμάτων τουρκικών ΜΜΕ περί θανάτου τούρκου από πυρά προερχόμενα από την ελληνική πλευρά στον Έβρο προβαίνουν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το μεσημέρι της Κυριακής, τονίζεται ότι η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Μάλιστα, η ίδια εκλήθη στο τουρκικό ΥΠΕΞ προκειμένου να απαντήσει στο έκτακτο διάβημα. Στην ανακοίνωση, η Αθήνα καλεί, δε, τη γείτονα να «φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Τα τουρκικά δημοσιεύματα

Νωρίτερα, τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης.

Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Κάποια τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πυρά από Έλληνες στρατιώτες και άλλα για πυρά από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.