Εκτός κινήτρων η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου απ όλη τη Θράκη

1277

Η  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την παροχή κινήτρων στα περιφερειακά πανεπιστήμια,  εξαιρεί την Νοσηλευτική σχολή Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα παρέχεται η επιδότηση ενοικίου στους φοιτητές των περιφερειακών πανεπιστημίων Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στο Διδυμότειχο όμως,  όπως επισημαίνει με  δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής της Νοσηλευτικής σχολής Κώστας Βαφειάδης το κίνητρο αυτό δεν υπάρχει αφού αποτελεί παράρτημα του ΔΙΠΑΕ Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των περιφερειακών  πανεπιστημίων.

Έτσι ενώ σε ολόκληρη τη Θράκη οι φοιτητές των σχολών Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας έχουν το προνόμιο αυτό, η σχολή του Διδυμοτείχου μένει εκτός επειδή ανήκει σε διαφορετικό πανεπιστήμιο.

Ο κ. Βαφειάδης ζητά την άμεση παρέμβαση των βουλευτών του νομού Έβρου για το θέμα έστω και την τελευταία στιγμή με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, ώστε  να αποτραπεί μια δυσάρεστη εξέλιξη

«Έχουμε φόβους για την μη προσέλευση φοιτητών λόγω του υψηλού συντελεστή βάσης της σχολής μετά από πρόταση του ΔΙΠΑΕ τουλάχιστον ας μην χάσουμε αυτό το κίνητρο που αποτελεί δέλεαρ για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους. Το γεγονός ότι ανήκουμε σε ένα πανεπιστήμιο που απέχει 500 χλμ. από την περιοχή , μας στοίχισε πολλά» κατέληξε

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Εκτός κινήτρων η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου απ όλη τη Θράκη.