Διδυμότειχο: ”Προσωρινή Ψυχολογία”

1221

Απίστευτοι χειρισμοί στο Διδυμότειχο για την σχολή Ψυχολογίας

Διδυμότειχο και ΔΠΘ, 14 Ιουλίου…ακόμη συζητούν…και δεν αποφασίζουν.

Όσο συζητάμε θα έχουμε Ψυχολογία;

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και οι δημότες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι οι χειρισμοί στην υπόθεση ”ψυχολογία” δεν ήταν οι καλύτεροι που θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα ήταν να χαθεί από την φετινή χρονιά η ίδρυση του νέου τμήματος.

Στις σημερινές τους δηλώσεις του δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τοκαμάνη και του αρχηγού του συνδυασμού Νέο Ξεκίνημα κ. Σκίνδρη, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Δημήτρη Κολιού, ακούσαμε την ανησυχία τους για την εξέλιξη του ζητήματος.

Το ΔΠΘ μετά από αυτοψία από μηχανικούς που έστειλε στο Διδυμότειχο, αποφάσισε ότι η παλαιότητα των κτιρίων που έδειξαν στις πρυτανικές αρχές κατά την τελευταία τους επίσκεψη στο Διδυμότειχο, δεν πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν το νέο τμήμα Ψυχολογίας.

Αναζητούνται συνεπώς νέες-παλιές…λύσεις όπως η χρήση κάποιου σχολικού συγκροτήματος, όπως του 3ου και 5ου Δημοτικό Σχολείου.

Ο μεγάλος φόβος των περισσοτέρων στο Διδυμότειχο είναι μήπως η επιλογή που θα αποφασιστεί στις επόμενες ημέρες είναι ουσιαστικά αυτό που λέγαμε παλαιότερα…η μόνιμη λύση για την σχολή Ψυχολογίας.

Να μείνει δηλαδή η νέα σχολή σε κάποιο από τα σχολικά κτίρια που λειτουργούν για τα επόμενα επτά χρόνια, χωρίς να έχει αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία μιας μικρής Πανεπιστημιούπολης στην περιοχή των εργατικών.

Να αποκτήσει δηλαδή το Διδυμότειχο μια νέα σχολή…η οποία όμως θα είναι συνεχώς ”προσωρινή”.

Να μην ξεχάσουμε ότι υπάρχει και το ζήτημα της Νοσηλευτικής…που κανένας μέχρι σήμερα δεν συζητάει!

Η Νοσηλευτική θα βρεθεί στο προσκήνιο τον επόμενο χρόνο, όταν το ΔΠΘ θα ετοιμάζεται να την υποδεχτεί στην Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο απλά να παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα, μιας και μάλλον τα έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο από τώρα!

Οι συνεντεύξεις:

 

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε ποιά κτήρια θα στεγάσουν την Σχολή Ψυχολογίας”

Χρήστος Τοκαμάνης: “Ζητάμε ο Δήμαρχος να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει συμφωνία με το ΔΠΘ για να λειτουργήσει η Σχολή Ψυχολογίας”

Θεόδωρος Σκίνδρης: “Το ΔΠΘ δημιουργεί προσκόμματα για να μην λειτουργήσει η Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο”