Γκαρά: «Πρωτοφανής σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Θράκης τα δύο τελευταία χρόνια»

708

«Για πρωτοφανή σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Θράκης τα δύο τελευταία χρόνια», κάνει λόγο η βουλευτής Έβρου και αναπληρώτρια τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, η οποία κατέθεσε και ερώτηση για το θέμα στη Βουλή, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Η κα. Γκαρά υπενθυμίζει ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ήδη από το καλοκαίρι του 2019, αμέσως μετά από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, έλαβε την απόφαση τα δρομολόγια των τρένων από και προς τη Θράκη, να σταματούν στην πόλη της Δράμας» και τονίζει ότι η απόφαση αυτή «υποσκάπτει τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, διογκώνει τα κόστη για τη μεταφορά των προϊόντων, δυναμιτίζει τη δυναμική των εξαγωγών και την ανάπτυξη των “συνδυασμένων μεταφορών” στην περιοχή της Θράκης, με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Καταλήγοντας, ερωτά σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο τα τρένα στη Θράκη, αλλά και τι προτίθεται να κάνει με το μεγάλο αναπτυξιακό project της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, ένα έργο που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κρίσιμο για την αναβάθμιση συνολικά των υποδομών και των μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως σημειώνει η βουλευτής.

Καλεί, τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «να συνδράμει και να βοηθήσει, μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, τις επιχειρήσεις της περιοχής της Θράκης, ώστε να μειωθούν τα κόστη για τη μεταφορά των προϊόντων και για να ενισχυθούν οι εξαγωγές».

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ