Συμφώνησαν στα κτίρια – Από το νέο έτος η Ψυχολογία στο Διδυμότειχο

ψυχολογία Διδυμότειχο

1501

Συμφώνησαν στα κτίρια – Από το νέο έτος η Ψυχολογία στο Διδυμότειχο

Ευχάριστα είναι τα νέα για την ίδρυση της Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Σε συνάντηση που είχαν στην Κομοτηνή ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Πολυχρονίδης με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου  και τους αρχηγούς των υπόλοιπων παρατάξεων κ. Τοκαμάνη, κ. Πατσουρίδη, κ. Δημητρίου και κ.Σκίνδρη, σχετικά με τα ζητήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την νέα σχολή στο Διδυμότειχο αποφασίστηκε:

  1. Να μην χρησιμοποιηθούν τελικά κανένα κτίριο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης του Διδυμοτείχου.
  2. Να χρησιμοποιηθεί το δημοτικό αμφιθέατρο όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα με την Νοσηλευτική.
  3. Να νοικιάσει ο δήμος το κτίριο της ΕΑΣ Διδυμοτείχου που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, για χρήση φοιτητικής λέσχης και γραφείων.
  4. Να νοικιάσει ο δήμος το κτίριο της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας, για χρήση διοικητικών υπηρεσιών του τμήματος.
  5. Να νοικιάσει ο δήμος την αίθουσα του πρώην Κινηματογράφου ”Ορφέας”.
  6. Ενώ εξετάζεται για το πόσο είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί και το πρώην Ξενοδοχείο ”Άνεσις” που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.
  7. Για τις μελλοντικές και μόνιμες εγκαταστάσεις προτάθηκε η τοποθεσία δίπλα στις νέες εργατικές κατοικίες.

Από την αρχή,  πριν από έξι μήνες περίπου όταν το ΔΠΘ με έγγραφό του στο υπουργείο παιδείας ζητούσε την ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας, έπρεπε τα αντανακλαστικά του Διδυμοτείχου, δηλαδή της δημοτικής αρχής αλλά και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου να ήταν σε πλήρη εγρήγορση.

Έπρεπε τότε να είχε ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση και διαβούλευση που σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και με το ΔΠΘ να διαμορφώσουν μια συνολική και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, σχετικά με την πανεπιστημιακή πρόταση του δήμου Διδυμοτείχου.

Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ…

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί από την φετινή χρονιά η ίδρυση του τμήματος Ψυχολογίας στην πόλη των κάστρων.

Μένουμε στα ευχάριστα της σημερινής απόφασης και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουν οι αποφάσεις για την δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στην πόλη του Διδυμοτείχου που θα βάλει οριστικά την πόλη μας στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου!

Στα επόμενα χρόνια στην χώρα μας θα αλλάξουν πολλά στο τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν θα επηρεάσουν την βιωσιμότητα των περιφερειακών σχολών σε πολλές πόλεις.

Έχει πολύ δρόμο και θέλει πολύ δουλειά το όλο εγχείρημα…

 

*(Για ακόμη μια φορά για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον μιας σχολής στην πόλη του Διδυμοτείχου, απο την μεριά του δήμου Διδυμοτείχου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση με σχετικό και αναλυτικό δελτίο τύπου.)

**Οι χώροι…που έχουν αποφασίσει για την νέα σχολή:

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του θεάτρου ”Ορφέας” όταν λειτουργούσε ο θεατρικός σύλλογος Διδυμοτείχου ΘΕΑΣΥ, απο τον πεζόδρομο που υπάρχει το κτίριο της ΕΑΣ, το κτίριο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και το δημοτικό αμφιθέατρο στο κτίριο του δήμου Διδυμοτείχου.