Εστίαση: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε αμιγή μαγαζιά»

εστίαση

976

«Δεν θα λειτουργήσουμε ως… “ρατσιστομάγαζα”, να πάρουν πίσω τα μέτρα» // Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες της εστίασης για τον διαχωρισμό των καταστημάτων – ΗΧΗΤΙΚΑ-Focus FM

Εντονότατες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών των κλάδων της εστίασης και της ψυχαγωγίας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον διαχωρισμό των καταστημάτων τους σε δύο κατηγορίες, σε αμιγή και μεικτά.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω σε ένα “ρατσιστομάγαζο”. Η δουλειά μου είναι να διασκεδάζω τον κόσμο, δεν μπορώ να τον “ψαχουλέψω” στην είσοδο. (…) Δεν γίνεται για να πιει ένα καφέ ο ενήλικας να κάνει και rapid test.» δήλωσε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι το κόστος της διενέργειας των test covid-19 θα οδηγήσει επί της ουσίας σε… άδεια μαγαζιά.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε αμιγή μαγαζιά» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντίνου συμπληρώνοντας ότι το μέτρο είναι «τραγικό» και ζητώντας «να το πάρουν πίσω, να συνέλθουν και να σοβαρευτούν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.mixcloud.com/Focusfm/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85-300621/

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Focus FM, από τους 400 επιχειρηματίες που ερωτήθηκαν σχετικά έως χθες το απόγευμα, το 88% αυτών αποφάσισαν ότι τα καταστήματά τους θα είναι μεικτά.

Τόνισε δε, ότι κανένας πολίτης δεν θα πληρώσει rapid test για να πιει καφέ επισημαίνοντας ότι «το μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει, το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση είναι να χρεώσει και άλλο τους επιχειρηματίες με πρόστιμα».

Ακούστε όσα δήλωσε εδώ:

https://www.mixcloud.com/Focusfm/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82-300621/