Περιφερειακή Σύνθεση: Η Διοίκηση «τα ‘χει φορτώσει στον κόκορα»

734

Περιφερειακή Σύνθεση: Σχολιασμός 9ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

Άλλη μία συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας –  Θράκης όπου οι διοικούντες επιδόθηκαν στο να αποδείξουν την πλήρη έλλειψη αναπτυξιακού οράματος από την οποία πάσχουν αλλά και τον απόλυτο συμβιβασμό με τα προβλήματα και την μετριότητα. Σύμπασα η ημερήσια διάταξη αποτελούνταν από «τυπικά» θέματα ενώ για άλλη μία φορά η ουσιαστική συζήτηση προκλήθηκε αποκλειστικά από την παράταξή μας και εστιάστηκε σε μία σειρά σοβαρών ζητημάτων.

Έτσι, μάθαμε την … «πρόθεση» της διοίκησης να ασχοληθεί με το θέμα της θαλάσσιας βλέννας που προερχόμενη από την Τουρκία πλήττει το ΒΑ Αιγαίο και συνεπώς απειλεί την Περιφέρεια μας. Ωστόσο, εύλογα απορεί κανείς για ποιο λόγο η Διοίκηση -εφόσον λέει ότι έχει κάνει ελέγχους- δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες ή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Απλά ο κ. Μέτιος αναγκάστηκε να κάνει ένα σχόλιο σε δική μας σχετική ερώτηση. Το συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει αβίαστα είναι η παντελής αδιαφορία των διοικούντων για τα προβλήματα!

Αυτή η αδιαφορία είναι η αιτία που δεν έκαναν και δεν θα κάνουν τίποτα ώστε να ενταχθούν οι Αρχ. Φίλιπποι στο μεγάλο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου». Σε αυτή την παροιμιώδη απάθεια τους οφείλεται η απραξία για την λήψη ενισχύσεων «deminimis» από τους αμπελουργούς του Νομού Καβάλας ενώ στους άλλους νομούς οι συνάδελφοι τους εισπράττουν 270€/στρέμμα. Στην ίδια αιτία οφείλεται η πλήρης αποδοχή τους ότι η από αέρος, ενεργητική αντιχαλαζική προστασία δεν θα υλοποιηθεί ποτέ. Εν τέλει, μας εξέπληξε (!) η παραδοχή του Περιφερειάρχη ότι η πρότασή μας για την νέα διαμόρφωση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια μας είναι άξια λόγου και συζήτησης! Οπότε και αναμένουμε τον ορισμό της σχετικής συνεδρίασης.

Ακόμη και στα τυπικά θέματα, όμως, η απόλυτη προχειρότητα αλλά και ανευθυνότητα κυριαρχεί. Σημειώσαμε διαρκείς προσθήκες στην εισήγηση του Προγράμματος Δράσης ακόμη και λίγο πριν την ψηφοφορία ενώ σε άλλα θέματα διαφορετικές ήταν οι γραπτές εισηγήσεις και άλλα εισηγούνταν στο ίδιο θέμα το μέλος της διοίκησης. Όλα αυτά μας οδηγούν να διαπιστώσουμε ότι η Διοίκηση «τα ‘χει φορτώσει στον κόκορα» και δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές κοστίζουν στους πολίτες!

Η Περιφερειακή σύνθεση αντιστέκεται και διεκδικεί για την Περιφέρεια μας.