ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου : 9 ενέργειες…περί διακοπής παροχών υδροδότησης λόγω οφειλών

1606

9 ενέργειες…περί διακοπής παροχών υδροδότησης λόγω οφειλών

Επειδή εμείς εδώ στο inevros θέλουμε να έχει ο αναγνώστης μας μια καλή, δυναμική και ολοκληρωμένη ενημέρωση, ψάχνουμε τα θέματα της επικαιρότητας!

Για το ζήτημα που προέκυψε στο Διδυμότειχο για τις διακοπές ύδρευσης λόγω οφειλών, εάν η Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου έχει ενημερώσει τους καταναλωτές της ότι έχει προβεί σε όλες τις παρακάτω 9 ενέργειες.

Τότε ΝΑΙ

ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΝΟΜΙΜΑ σε διακοπή των παροχών υδροδότησης των καταναλωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση.

Αυτό κάνουν όλες οι ΔΕΥΑ στην χώρα μας…

Αν όμως ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ…

ΥΠΑΡΧΕΙ μεγάλο θέμα!

Οι ενέργειες που κάνουν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας μας, συνεπώς και η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου:

1)Δεν προέβη σε καμία διακοπή παροχής υδροδότησης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα.

2)Ανταποκρίθηκε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και στήριξε τις πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου Διδυμοτείχου μειώνοντας για εύλογο διάστημα τη χρέωση κατανάλωσης κατά 50%.

3)Αύξησε το εισοδηματικό όριο για την έκπτωση στο τιμολόγιο ύδρευσης των πολύτεκνων οικογενειών.

4)Προέβη σε μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 20.000€ κατά 50%.

5)Έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δίνοντας συνεχώς παράταση στις προηγούμενες αποφάσεις της με καταληκτική ημερομηνία δυνατότητας ρύθμισης.

6)Υπάρχει συνεργασία με την Πρόνοια του δήμου Διδυμοτείχου για τα ευάλωτα και φτωχά νοικοκυριά.

7)Δεν προέβη σε καμία κατάργηση των παλιότερων ρυθμίσεων οφειλών, παρόλη την καθυστέρηση εξόφλησης των δόσεων σε αρκετές περιπτώσεις καταναλωτών.

8)Έχει ακολουθήσει τις ίδιες διαδικασίες με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν πολύ μεγάλες οφειλές.

9)Το ΔΣ έχει πάρει όλες τις σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της.

Στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνει η χώρα μας 1) λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, 2) λόγω της οικονομικής κρίσης και 3) επιθυμώντας να στηρίξει τους καταναλωτές οι οποίοι, δεδομένων των συνθηκών, δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση, επέδειξε εμπράκτως κοινωνική ευαισθησία.

ΤΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ η Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΝΟΜΙΜΑ σε διακοπή των παροχών υδροδότησης των καταναλωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση.

Αυτό κάνουν όλες οι ΔΕΥΑ στην χώρα μας…

Αν όμως ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ…

ΥΠΑΡΧΕΙ μεγάλο θέμα!

Επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει ενημέρωση στον δήμο Διδυμοτείχου, με ευθύνη και επιλογή της δημοτικής αρχής, ελπίζουμε ότι σήμερα κιόλας θα απαντήσουν σε όλα τα ζητήματα που θέτουμε!

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα!

*χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από αποφάσεις άλλων ΔΕΥΑ της χώρας μας.