Ο Βάκης Τσιομπανίδης επικεφαλής νέου πολιτικού σχήματος

1541
Με κεντρικό σύνθημα ”Οι Έλληνες ενωμένοι είμαστε δυνατοί και μπορούμε να νικήσουμε” μια νέα πολιτική προσπάθεια γεννιέται στην χώρα μας.
Επικεφαλής της ”Ενωτικής Πρωτοβουλίας” θα είναι ο Εβρίτης Αρχηγός του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης.
Το δελτίο τύπου αναφέρει σχετικά:
Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης ανταποκρινόμενος στην πρόταση πολιτικών φορέων να τεθεί επικεφαλής ενός ενωτικού σχήματος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές δήλωσε τα εξής:
« Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση πολιτικών δυνάμεων και προσώπων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να ηγηθώ, ως πρώτος μεταξύ ίσων, στη μάχη των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Θα εργαστώ για την ευρύτερη δυνατή συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών και κοινωνικών δυνάμεων και τη συγκρότηση ενός ενωτικού εκλογικού σχήματος που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας μας.
Πολιτικά κινήματα, κινήσεις, κόμματα, πρώην βουλευτές, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά στελέχη ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κοινό μας αγώνα. Στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα θέλουμε τη νεολαία μας. Πιστεύω ακράδαντα πως με ενωμένους τους Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα, όλοι χωράνε στην προσπάθεια μας εκτός από ακραίους και διεφθαρμένους. Επιδίωξη μας είναι με καθαρές θέσεις υπέρ του λαού να συμβάλουμε στην δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας που θα υπηρετεί την ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών.
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του ενωτικού εκλογικού σχήματος, καθώς και οι προγραμματικοί άξονες ενός συνολικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.
Δεν θα συμβιβαστούμε με την διαφθορά του πολιτικού συστήματος που οδήγησε στην φτωχοποίηση την πλειονότητα των Ελλήνων και στην έξοδο από την χώρα εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας στον αγώνα επιβίωσης.
Από την ακριτική Ορεστιάδα του Έβρου καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να ενωθούν μαζί μας σε μια νικηφόρα πορεία του λαού μας που θα οδηγήσει στην σωτηρία της πατρίδας μας.
Οι Έλληνες ενωμένοι είμαστε δυνατοί και μπορούμε να νικήσουμε»