Έρχεται το 5ο Μνημόνιο!

748

 

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη…έρχεται 5ο Μνημόνιο!

Από τον Μάρτιο του ‘20 τους λέμε στη Βουλή για το 5ο Μνημόνιο που είναι δεδομένο, και το οποίο βέβαια, όπως ο κ. Τσίπρας το 4ο του 2018, δεν θα το πουν Μνημόνιο. Τι απαντά η κυβέρνηση; Τίποτα κακό, λένε, δεν θα γίνει. Μην ακούτε το ΜέΡΑ. Είμαστε θωρακισμένοι.

Αύριο, όταν θα τους σφίξουν τα λουριά από το Βερολίνο μέσω Βρυξελλών, θα παραδεχτούν ότι, ναι,κάτι δυσάρεστο θα πρέπει να γίνει, κάποιες συντάξεις να κουρευτούν, αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Αργότερα, όπως συνηθίζει το Μνημονιακό Καθεστώς όταν δεν κρύβονται πλέον οι μαύρες τρύπες του, θα το παραδεχθούν: Ναι, κάτι δραστικό πρέπει να γίνει αλλά δεν μπορεί να γίνει άμεσα γιατί δεν συμφωνούν οι δανειστές. Και, τέλος, όταν ο κόμπος θα έχει μπει βαθιά στο χτένι, θα το ομολογήσουν. Ναι, έπρεπε να έχει γίνει κάτι δραστικό νωρίτερα, αλλά τώρα όμως είναι πια αργά!»

5ο μνημόνιο…

Πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές συντάξεις, μετά οι κύριες και θα προστεθεί η επιστροφή τους 100% της προπληρωμής φόρων των μικρομεσαίων που δημιουργεί ασφυξία στους ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή παλεύουν να επιβιώσουν στην οικονομική πανδημία.

Φόροι

Μην ακούτε εμένα, ο κ. Σταϊκούρας ήδη έχει πει ότι από φέτος ή του χρόνου οι μειώσεις στις προπληρωμές φόρων που είχαν αυτοί που υπέστησαν την πανδημία θα ακυρωθούν. Θα πάνε πίσω στην 100% προπληρωμή φόρων, το οποίο είναι ένα όνυδος!

«Ο ΕSM για την Ελλάδα: “Πολύ υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους, σημαντική ευπάθεια, επιστροφή σε μια δημοσιονομική πορεία που συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο”. Πόσο πιο ωμά να προϊδεάσουν για το 5ο Μνημόνιο;»