Έγκλημα Γλυκά Νερά: Με αυτήν την οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI στράφηκαν οι υποψίες προς τον 32χρoνο (vid)

1153

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Με αυτήν την οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI στράφηκαν οι υποψίες προς τον 32χρoνο (vid)

Συνεχίζονται οι συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο κι όχι μόνο. Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr  , ο 32χρονος πιλότος από την πρώτη στιγμή ήταν ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος για τη δολοφονία της γυναίκας του.

«Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στην Εγκληματολογία που σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα αμέσως μάς κάνει να σημαίνουμε συναγερμό. Παγκοσμίως τα περιστατικά όπου σε περίπτωση εισβολής ληστών είχαμε νεκρό το αδύναμο μέλος και ζωντανό το ισχυρό είναι ελάχιστα. Ήταν μεγάλο καμπανάκι για εμάς το γεγονός ότι εκείνος επέζησε χωρίς μάλιστα να φέρει την παραμικρή αμυχή», λένε χαρακτηριστικά έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Και προσθέτουν: «Στο σχετικό εγχειρίδιο του FBI (Crime Classification Manual), άλλωστε, αναφέρεται: “σε περίπτωση δολοφονίας εντός οικίας από υποτιθέμενους εισβολείς εάν ο δράστης δεν στοχοποιήσει εξαρχής το άτομο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή -συνήθως ο άντρας- ή εάν το ισχυρό μέλος έχει υποστεί ελάχιστους ή καθόλου τραυματισμούς, ενώ αντιθέτως το άτομο που αποτελεί τη μικρότερη απειλή για τον δράστη -συνήθως η γυναίκα- θανατώνεται τότε ο αστυνομικός ερευνητής πρέπει να επαναξιολογήσει συνολικά την σκηνή του εγκλήματος με την λεπτομερή εξέταση όλων των εγκληματολογικών ευρημάτων με ιδιαίτερη προσοχή”».

Πηγή: thefaq.gr