Ζαμπούκης: Συναντήσεις στην Αθήνα – Προτάσεις για το ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄

709

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στην Αθήνα

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 15/6 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.  Ειδική αναφορά έγινε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Δήμου για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε επίσης, με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, με την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τη δυνατότητα ένταξης προτάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε χρηματοδοτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ενίσχυση και ενδυνάμωση των μουσείων που βρίσκονται εντός της επικράτειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τη δυνατότητα ανακατασκευής του δημοτικού θεάτρου αλλά και την ανάγκη γενναίων παρεμβάσεων στα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης. Η Υπουργός απάντησε θετικά σε πρόσκληση του δημάρχου να επισκεφτεί τη Δημοτική Πινακοθήκη με την έναρξη λειτουργίας το προσεχές διάστημα.

 

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Ζαμπούκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, σχετικά με τις προτάσεις του Δήμου που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Συγκεκριμένα οι υποβληθείσες προτάσεις αφορούν σε έργα εκσυγχρονισμού υδρευτικών υποδομών, γωνιές ανακύκλωσης, βελτίωσης αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Φερών και βελτίωση βατότητας οδοποιίας Μέστης, αναβάθμιση των οδών Ηροδότου- Θράκης και επέκταση ποδηλατοδρόμου, κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, ευφυείς εφαρμογές και ψηφιοποίηση αρχείου πολεοδομίας, ηλεκτροκίνηση και προσεισμικός έλεγχος των σχολικών μονάδων.

 

Επιπλέον, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο με τον οποίο συζήτησαν την εξέλιξη της χρηματοδότησης των έργων υποδομής αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμη Μπακογιάννη με αντικείμενο της συνάντησης την ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τις στρατηγικές αναπλάσεις και τις πολιτικές βιώσιμης κινητικότητας των πόλεων.

Τέλος εκτός των συναντήσεων με τα κυβερνητικά στελέχη, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης συναντήθηκε στην Αθήνα και με τη Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης” Ξένια Καλδάρα, με την οποία συζήτησαν τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, με καινοτόμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.