Πολλές επιστολές…μια διαφορετική ανάγνωση των εξελίξεων!

1147

Προς Διμοτιανούς 1ης Επιστολής…Ψυχολογίας…το Ανάγνωσμα!

Απαραίτητη είναι τελικά η… Ψυχολογία… για να μπορέσει κανείς να «διαβάσει» τις πολλές επιστολές της δημοτικής αρχής του δήμου Διδυμοτείχου και του Πρύτανη του ΔΠΘ.

Μια διαφορετική ανάγνωση:

  • Νοσηλευτική: Αν και ανήκει στο ΔΙΠΑΕ θα έπρεπε όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει να είναι το βασικό θέμα συζήτησης. Δεν είναι γιατί απλούστατα θα πάει σε δύο χρόνια στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό έχουν είδη συμφωνήσει όλοι οι ενδιαφερόμενοι!
  • Ο Πρύτανης κ. Πολυχρονίδης σε σύντομο διάστημα από σήμερα θα φύγει από την θέση του Πρύτανη. Θα έχουμε δηλαδή μια νέα Πρυτανική αρχή και φυσικά νέο Πρύτανη. Αυτό θα αλλάξει εν πολλοίς και την ατζέντα του ζητήματος.
  • Η στέγαση της νέας σχολής Ψυχολογίας θα γίνει αναγκαστικά στο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου . Η επιλογή αυτή όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δυστυχώς μάλλον είναι η μόνη λύση… Οι δίκαιες διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου δεν θα αποτρέψουν αυτή την επιλογή!
  • Οι αποθήκες της ένωσης στον σιδηροδρομικό σταθμό θα είναι η επιλογή στέγασης των σχολών που θα υπάρχουν στα επόμενα χρόνια στο Διδυμότειχο. Η σχολή Ψυχολογίας και ίσως μια δεύτερη η σχολή Λογοθεραπείας αναγκαστικά θα πάνε εκεί!
  • Το σημείο σίτισης των φοιτητών θα είναι το παλιό κτίριο της ένωσης στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.
  • Η δημιουργία Πανεπιστημιούπολης θα επιλεγεί η περιοχή απέναντι στις εργατικές κατοικίες. Μένει να δούμε εάν το κεντρικό κράτος χρηματοδοτήσει αυτό το μεγάλο έργο για την πόλη του Διδυμοτείχου, ή τελικά μείνουν στις προσωρινές επιλογές..!

Μια διαφορετική ανάγνωση…

Σε κάθε περίπτωση…ότι τελικά γίνει στο Διδυμότειχο, θα το μάθουμε!

Αυτό που μας στεναχωρεί περισσότερο είναι:

  • Η έλλειψη διαβούλευσης και διαλόγου με την κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Έπρεπε να αναδιαμορφώσουμε όλοι μαζί μια ενιαία πρόταση . και –
  • Θα φύγει η Νοσηλευτική σχολή και ταυτόχρονα θα επηρεάσει και το μέλλον του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Πάνε μαζί..!
  • Η δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις από την Αθήνα αλλά και από την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού θα επηρεάσουν σε πολλά τις μελλοντικές επιλογές για τοπική ανάπτυξη!

Ελπίζουμε οι επιλογές που θα γίνουν να βοηθήσουν τον τόπο μας!