Αγρότες Τριγώνου: Η κυβέρνηση θέλει να “πνίξει” κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας

1575

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνει τους Τριγωνιώτες,  τις Τριγωνιώτισσες  αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής μας ότι δυστυχώς η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας  υλοποιώντας τη γραμμή της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» απέρριψε με ανακριβή στοιχεία την ένσταση που υποβάλλαμε και τελικά επικύρωσε το πρόστιμο της ντροπής των 3000 ευρώ το οποίο πρέπει να εξοφληθεί εντός 15 ημερών.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία θέλει να «πνίξει»  κάθε φωνή αντίστασης,  κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

Αν πραγματικά τους ένοιαζε η υγεία  μας δεν θα άφηναν το Κέντρο Υγείας Δικαίων με ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό. Δεν θα σκούριαζε το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένο γιατί αρνούνται να προσλάβουν έναν οδηγό. Δεν θα αποσπούσαν τους  γιατρούς Υπαίθρου στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου αφήνοντας τα αγροτικά ιατρεία να υπολειτουργούν.

Είναι καθαρό ότι εκείνο που τους ενοχλεί είναι  η αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας. Μας θέλουν «δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα» όπως λέει και ο ποιητής, να παρακολουθούμε τις καταστροφικές πολιτικές τους, που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στον μαρασμό και την ερήμωση. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά  τους δεκάδες φορείς από όλη την Ελλάδα που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο σύλλογό μας και καταδίκασαν το πρόστιμο της ντροπής.

Καλούμε αγροτικούς συλλόγους, εργατικά και κλαδικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών να στηρίξουν οικονομικά το σύλλογό μας και να συμβάλλουν με όποιο χρηματικό ποσό μπορούν, ώστε να αποπληρωθεί το χρηματικό πρόστιμο των 3000 ευρώ.

Δίνουμε σε όλους την υπόσχεση ότι δε θα σκύψουμε το κεφάλι! Ούτε τα εξοντωτικά πρόστιμα, ούτε τα αγροτοδικεία τους θα μας κάνουν να σιωπήσουμε. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, για να σταματήσει η κατρακύλα του τόπου μας.

14/12/2020

                                    Το Διοικητικό

Συμβούλιο