Το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης κοροϊδεύει  τους κτηνοτρόφους

1185

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης κοροϊδεύει  τους κτηνοτρόφους

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει να κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους. Τους υποσχέθηκε  ενισχύσεις για να καλυφθεί ένας μέρος από τις ζημιές που έπαθαν εξ αιτίας της πανδημίας, όταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση 26/10/2020, πολλοί βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ότι δεν δικαιούνται ενισχύσεις γιατί … δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Και ενώ  η κυβέρνηση μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε καναλάρχες,  κλινικάρχες επιχειρηματίες, κλπ στους κτηνοτρόφους αλλά και στους μικρομεσαίους αγρότες τσιγκουνεύεται να δώσει κάποια ψίχουλα  και  σκαρφίζεται  -όρους και προϋποθέσεις-  για να τους τις στερήσει και αυτές.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ »  και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχουν αναδείξει και έχουν αγωνιστεί  με πολλούς τρόπους για τη λύση  των προβλημάτων που βασανίζουν κτηνοτρόφους και αγρότες. Δυστυχώς κανένα από αυτά τα προβλήματα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν έχει λυθεί, εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα όμως, υπάρχει, μια καινούργια χειρότερη πραγματικότητα (κορονοϊός), η οποία εξελίσσεται σε κρίση, όχι μόνο υγειονομική αλλά και οικονομική! Και απειλεί με καταστροφή εκατοντάδες κτηνοτρόφους και αγρότες.

Τώρα είναι ανάγκη οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι και αγρότες με οργάνωση και συντονισμένο αγώνα  να διεκδικήσουν:

  • Άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  να παρέμβει και  να πάρει όλα τα μέτρα για να εισπράξουν την συγκεκριμένη ενίσχυση και οι κτηνοτρόφοι που έμειναν εκτός πληρωμής.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
  • Μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει. Με προτεραιότητα τους παραγωγούς που βγαίνουν στη λαϊκή  αγορά
  • Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Είναι χρήματα που ήδη τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση σας όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις.
  • Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.
  • Μέτρα τώρα για την μείωση του κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγρο- εφόδια.
  • Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών στρωμάτων ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού οικιακό και αγροτικό.
  • Να στελεχωθούν με το προβλεπόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας,  τα αγροτικά ιατρεία και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα υλικά.

9/11/2020