Ν. Γκαρά: «Ο Πτωχευτικός Κώδικας – Οδοστρωτήρας που θα φτωχοποιήσει την κοινωνία»

770

– Τοποθέτηση της Βουλευτή Έβρου στην Ολομέλεια για τον νέο πτωχευτικό κώδικα της ΝΔ

Τον έλεγχο που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση τη ΝΔ στα ΜΜΕ, και την απουσία της ενημέρωσης, κατήγγειλε κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στον νέο αντικοινωνικό πτωχευτικό κώδικα της ΝΔ που τα ΜΜΕ αποσιωπούν πλήρως εξυπηρετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα. Παράλληλα, τόνισε πως η Κυβέρνηση, μέσα από τις «λίστες Πέτσα», επιχειρεί να επιβάλλει και να εξαγοράσει τη σιωπή, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία, καθώς απομειώνεται ο έλεγχος και η κριτική στην εξουσία.

Σε ότι αφορά τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που επέλεξε να φέρει η Κυβέρνηση σε αυτή τη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, με την οικονομία και τους μισθούς να καταρρέουν, η κα Γκαρά  απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα, είπε: «με τις επιλογές σας, φέρνετε το τέλος των μικρομεσαίων, νομοθετείτε τη χρεωκοπία και την αρπαγή της περιουσίας των πολιτών και εξαπατάτε τη μεσαία τάξη που θα βρεθεί μπροστά σε άμεσες κατασχέσεις, χωρίς δεύτερη ευκαιρία».

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως με την Κυβέρνηση της ΝΔ καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση ιδιωτών. Ένας αγρότης, ένα μισθωτός, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο θα πτωχεύει και θα οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως μια επιχείρηση. «Εδώ δεν μιλάμε για πρόνοια ή προστασία, αλλά για έναν ασφαλή τρόπο να χάσει κανείς το σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως ένας αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας με  εισόδημα 5.000 ευρώ τον χρόνο, δεν θα έχει καμία πρόνοια ή προστασία ούτε της κύριας κατοικίας, γεγονός που θα αποψιλώσει τις ακριτικές περιοχές, αφού αναγκάσει τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, να χάσει την περιουσία του.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά υπογράμμισε πως «αν θέλει η Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ας προχωρήσει πρώτα σε κατασχέσεις της περιουσίας του κ. Μητσοτάκη για τα απλήρωτα δάνεια του Κήρυκα Χανιών, ή την κατάσχεση της περιουσία της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, για τα απλήρωτα δάνεια του κόμματος που έχουν φτάσει σήμερα τα 300 εκατομμύρια».