Διδυμότειχο: Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

1033

Κατά την διάρκεια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης  Οκτωβρίου 1940, για το έτος 2020, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην έδρα του Δήμου Διδυμοτείχου ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης  Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου 2020.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, των οδών και των πλατειών της πόλης, κατά της βραδινές ώρες της 27ης και 28ης  Οκτωβρίου 2020.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • Ώρα 07:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.
  • Ώρα 08:00 π.μ. : Επίσημη έπαρση της σημαίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων.
  • Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής, κύριος Περιστεράκης Βασίλειος, Θεολόγος. Τέλος προσέλευσης επισήμων 10:20 π.μ
  • Ώρα 11:00 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από δάφνη από Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, το Στρατηγό – Διοικητή XVΙ M/K Μ.Π. , τον Δ/ντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, και εκπροσώπους παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κατά την καθορισμένη τάξη. Παρακαλούνται όλα τα σωματεία και οι οργανώσεις που θα συμμετέχουν στον παραπάνω εορτασμό να εκπροσωπηθούν από ένα και μόνο άτομο.

Επίσης καλούνται όλα τα σχολεία της πόλης να παραστούν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με έναν και μόνο εκπρόσωπο του τμήματος της Σημαίας (σημαιοφόρος) και έναν συνοδό δάσκαλο – καθηγητή.

Η πρόθεση για κατάθεση στεφάνων παρακαλούμε να δηλώνεται από την προηγούμενη μέρα στους υπεύθυνους τελετάρχες. Τηλέφωνο επικοινωνίας Αν. Τελετάρχη κου. Καργιώτη Πασχάλη (6947529242).

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι, να τηρήσουν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις (χρήση μάσκας προστασίας προσώπου & αποστάσεις 1,5m.)

  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
  • Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής.

  • Ώρα 17:00 μ.μ.: Υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με μέριμνα της XVI M/K Μ.Π.