Παραμυθένια λάμψη στο γάμο σας με ιπτάμενα φαναράκια!

1801

Η μεγάλη μέρα που θα ενώσετε για πάντα τις ζωές σας ενώπιον Θεού και ανθρώπων έχει φτάσει. Αναζητάτε, λοιπόν, όλα εκείνα που θα κλέψουν την παράσταση και θα χαρίσουν σε εσάς και τους καλεσμένους σας μοναδικές στιγμές που θα θυμάστε για πάντα. Από φαντασμαγορικά μπαλόνια και εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα, θέλετε όλα να είναι άψογα εκείνη την ημέρα. Ακόμα, όμως, κι αν νομίζετε πως τα έχετε σκεφτεί όλα, έχουμε για εσάς μια μοναδική και πολύ πρωτότυπη ιδέα που θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας!

Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, που λίγο έως πολύ όλοι έχουμε δει σε γάμους, και κλέψτε τις εντυπώσεις, συνδυάζοντας διακόσμηση και happening με τον ιδανικότερο τρόπο! Τα χάρτινα φαναράκια των ευχών είναι, σήμερα, μια ιδἐα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αν θέλετε να ξεχωρίσετε και να δημιουργήσετε ένα παραμυθένιο σκηνικό για το οποίο όλοι θα μιλούν.

Τα φαναράκια των ευχών ή αλλιώς ιπτάμενα φαναράκια (sky laterns) χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό για να επενδύσουν πολλές εκδηλώσεις με το υπερθέαμα που προσφέρουν. Με ρίζες από τη μακρινή αλλά και αστείρευτη σε μύθους Κίνα, οι απαρχές τους εντοπίζονται στον 3ο αι. π.Χ., όταν ο Κινέζος στρατηγός Ζούγκε Λιαγκ ανύψωσε στον ουρανό χάρτινα φαναράκια για να καλέσει ενισχύσεις σαν βρέθηκε περικυκλωμένος από εχθρικά στρατεύματα.

Στη σύγχρονη εποχή και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τα μικρά ή μεγάλα αυτά φωτεινά αερόστατα ανάβονται στο έδαφος και απελευθερώνονται στον αέρα, σχηματίζοντας με τον πιο ρομαντικό τρόπο στον ουρανό το γεμάτο φως και ελπίδα δρόμο της κοινής ζωής του ζευγαριού.  Το θέαμά τους είναι ανεπανάληπτο τόσο την ημέρα αλλά κυρίως τη νύχτα, όπου γίνονται αναπόσπαστο μέρος του έναστρου ουρανού στον οποίο αρμενίζουν γλυκά για περίπου 20-30 λεπτά. Οι νεόνυμφοι, αλλά ιδανικά και κάθε καλεσμένος, μπορούν να γράψουν πάνω στο φαναράκι μια όμορφη ευχή για το ζευγάρι πριν το εκτοξεύσουν προς τον ουρανό. Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε ευχή που πετά στον αέρα αντιπροσωπεύει την απομάκρυνση κάθε προβλήματος και δυστυχίας που μπορεί να απειλήσει την ευτυχία του νέου ζευγαριού.

Το φυτίλι τους είναι απόλυτα προσαρμόσιμο, ενώ θα σας εκπλήξει η ποικιλία τους σε μεγέθη, χρώματα και σχέδια, όπως καρδιές, αστέρια κ.λπ.! Όσο για την τιμή τους, δεν αποτελεί κάτι που θα επιβαρύνει υπέρογκα τον γαμήλιο προϋπολογισμό σας, καθώς στο εμπόριο θα βρείτε πολύ οικονομικές προτάσεις που σας επιτρέπουν να προμηθευτείτε μεγάλη ποσότητα για όλους τους καλεσμένους σας! Υπάρχουν σήμερα πολλά ηλ. καταστήματα, όπως το https://balloon.gr, όπου μπορείτε να βρείτε μια πλούσια ποικιλία επιλογών ώστε να δημιουργήσετε το ειδυλλιακότερο σκηνικό όπως το έχετε φανταστεί!

Να σημειώσουμε εδώ πως η διαδικασία εκτόξευσής τους είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ τα ίδια τα χάρτινα φαναράκια μόλις σβήσουν και προσγειωθούν δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον καθώς είναι κατασκευασμένα από απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Είναι αυτονόητο, ωστόσο, πως όπως όλα τα είδη που περιέχουν εύφλεκτες ύλες, η χρήση τους πρέπει να τελεί υπό την άμεση επιτήρηση ενηλίκων, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπει ο κατασκευαστής τους.  Για να αποσοβείται οποιοσδήποτε κίνδυνος, άλλωστε, αλλά και για ένα πιο ρομαντικό εφέ, τα φαναράκια των ευχών συχνά επιλέγεται να εκτοξεύονται κοντά στη θάλασσα για να σβήσουν με την πτώση τους μέσα στο νερό.

Δεν υπάρχει, πραγματικά, εντυπωσιακότερο θέαμα από αυτό ενός κατάμεστου από φλογίτσες ουρανού και των χάρτινων «καραβιών» που ταξιδεύουν στο ουράνιο στερέωμα. Γι’ αυτό τα χάρτινα φαναράκια είναι ό,τι ακριβώς περιμένατε για να δώσετε ιδιαίτερη λάμψη και παραμυθένια ατμόσφαιρα στο γάμο σας!