Σε πρεμιέρες ο ΠΑΟ χάνει μόνο… σε ντέρμπι εδώ και 20 χρόνια

1248

Στον αγωνιστικό χώρο του «Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ» θα παραταχθούν σήμερα πέντε… κούπες Champions League! Οι δύο του Ζοσέ Μουρίνιο, με την Πόρτο και την Ιντερ, και οι τρεις του Κάρλο Αντσελότι, δύο με τη Μίλαν και μία με τη Ρεάλ Μαδρίτης! 

Ο Πορτογάλος και ο Ιταλός έχουν αναμετρηθεί (όχι μόνο για την Πρέμιερ Λιγκ) άλλες έξι φορές στην καριέρα τους, με απολογισμό 4-0-2 υπέρ του Μουρίνιο με ισάριθμες συνεχόμενες νίκες! Μεταξύ αυτών και η πρώτη τους φορά χρονικά έκρινε μια… κούπα: το UEFA Super Cup 2003 ανάμεσα στη Μίλαν και την Πόρτο, με τους Λομβαρδούς να επικρατούν 1-0 με τέρμα του Αντρέι Σεφτσένκο. Εκτοτε… αντάμωσαν φυσικά σε Derby d’ Italia, δύο τον αριθμό, από μια νίκη ο καθένας ως (τυπικά) γηπεδούχος για Ιντερ (2-1) και Μίλαν) το 2008-09 και Βραζιλιάνους να κρίνουν τις νίκες (Αντριάνο και Ροναλντίνιο, αντίστοιχα) και, το 2009-10, στα προημιτελικά του Champions League με την Ιντερ του Μουρίνιο να αποκλείει… την πρώην του Μουρίνιο, και τότε ομάδα του «Καρλέτο», Τσέλσι με δύο νίκες και κατόπιν να κατακτά την… κούπα. Εσχατο παιχνίδι τους, το περσινό Τότεναμ – Εβερτον 1-0. 

Στα… δικά ματς και σε άλλα προγνωστικά στοιχήματος, για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός ξεκινά το πρωτάθλημα όχι μόνο εκτός έδρας, μα και στην επαρχία! Σημαντικό βέβαια ότι δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα τελευταία έξι, από τον Αύγουστο του ’14 ως σήμερα: κατά σειρά 1-1 στη Λιβαδειά, 2-1 στο Αγρίνιο, 3-0 στη Λιβαδειά, 1-1 στα Χανιά με τον Πλατανιά, 1-0 στην Ξάνθη και 1-1 στη Λαμία. Γενικά σε πρεμιέρες ο Παναθηναϊκός «τρέχει» σερί 7-4-0 με έσχατη ήττα, το 2-1 από την ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2009 (στο πρώτο ματς πρωταθλήματος επί πολυμετοχικότητας, με το «τριφύλλι», να μένει πίσω από πολύ νωρίς). Και οι τρεις ήττες στις πρεμιέρες των «πρασίνων» την τελευταία 20ετία, έχουν σημειωθεί σε ντέρμπι: προηγήθηκαν αυτές από τον ΠΑΟΚ (4-1 τον Αύγουστο του 2002 και υποδοχή με… καφέδες προς τον Σάντος στο αεροδρόμιο) και με τον Ολυμπιακό (2-0 στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο του 2005, με αποβολές των Μόρις, Κώτσιου και… αντίο στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος απ’ την 1η αγωνιστική). 

Στα της παράδοσης, ο Παναθηναϊκός έχει τον Αστέρα στο 14-13-3 γενικά (ήτοι δε νίκησε ούτε στα μισά…), επιμέρους στην Τρίπολη είναι 3-7-5. Τον Φεβρουάριο ο αγώνας τους εκεί έληξε ισόπαλος, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με δεύτερη ισοπαλία στη σειρά, αλλά τρίτη φορά χωρίς νίκη. 

 Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr