Ν. Γκαρά: «Ηλικιωμένοι στον Έβρο πληρώνουν από την τσέπη τους ασθενοφόρα για να μεταφερθούν από και προς τα Νοσοκομεία»

1029

Ως Αναφορά στη ΒτΕ κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή  του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου 

            Την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταγγελίες και δημοσιεύματα για τη μεταφορά ασθενών, κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων, με ιδιωτικά ασθενοφόρα «από και προς τα Νοσοκομεία της περιοχής μας», κατέθεσε ως Αναφορά η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

            Στην επιστολή επισημαίνεται πως οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους 100 και 150 ευρώ για την μεταφορά τους στα Νοσοκομεία,  λόγω της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

            Παράλληλα, όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, θα πρέπει να διευκρινιστεί και να ξεκαθαριστεί τίνος αρμοδιότητα είναι οι δευτερογενείς μεταφορές ασθενών ενώ ταυτόχρονα ζητείται  να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε προσωπικού, αλλά και η ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα οχήματα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

            Για όλα τα παραπάνω ζητήματα και λόγω της  ευαισθησίας που πάντα οφείλει να επιδεικνύει το κράτος ιδιαίτερα απέναντι στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, η κα Γκαρά ζητά και αναμένει από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει προσεκτικά την κατάσταση και να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

 Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: «Αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές»

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑΑναστασία Γκαρά, καταθέτει στον κ. Υπουργό Υγείας ως αναφορά την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στην οποία τίθενται σειρά ζητημάτων, όπως καταγγελίες στον Τοπικό Τύπο για τη μεταφορά ασθενών, κυρίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, με ιδιωτικά ασθενοφόρα από και προς τα Νοσοκομεία της Περιοχής μας, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

Στην επιστολή επισημαίνονται και άλλα ζητήματα, όπως οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία τόσο σε οχήματα όσο και προσωπικό.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου

 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 02/09/2020

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Γκαρά Αναστασία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη τηλ. Επικοινωνίας 6937401649

Email trellifani@hotmail.com

                                                                                                            Αλεξανδρούπολη 19.8.2020

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα και καταγγελίες στον Τοπικό Τύπο για τη μεταφορά ασθενών κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων με ιδιωτικά ασθενοφόρα από και προς τα Νοσοκομεία της Περιοχής μας για τα οποία είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μέχρι 100 και 150 ευρώ λόγω αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

Επειδή οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι με τις πενιχρές συντάξεις τους είναι υποχρεωμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τζέπη τους για τα ζητήματα υγείας σήμερα έρχεται ακόμα μία μεγάλη επιβάρυνση, αυτή της μεταφοράς τους στα Νοσοκομεία.

Ζητάμε άμεσα να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος είναι αρμόδιος για αυτές τις δευτερογενείς μεταφορές ασθενών και πότε θα δοθεί μια οριστική λύση σ΄αυτό το βασικό πρόβλημα με προσλήψεις προσωπικού και οχημάτων.

Για τη Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου

Η Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας

Τρέλλη Φανή                                   Μιχαηλίδου Άννα