Έμποροι Σουφλίου: “Όλοι μας χτυπάνε στην πλάτη για άλλη μια φορά, όμως και αυτό μόνοι μας το ζούμε”

1145

Δύο μήνες από την έναρξη της απαγόρευσης με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις κλειστές ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει. Τα μέτρα που πήραμε όλοι μαζί αποδώσανε όπως φαίνεται από την κατάσταση που βρισκόμαστε σαν χώρα σήμερα. Ήρθε η ώρα για επανεκκίνηση.
Όμως δυστυχώς αυτό που βλέπουμε και καταγράφουμε όλοι είναι αργοπορία και ολιγωρία. Μέχρι και σήμερα οι ενισχύσεις που έχουν λάβει οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι σχεδόν μηδενικές και όλη η βοήθεια που στέλνει η κυβέρνηση είναι δάνεια. Με την αγωνία μας για την επόμενη μέρα αν θα ανοίξουμε και πως θα ανοίξουμε, αν θα έχουμε δουλειές και σε ποιες αγορές θα απευθυνθούμε βαδίζουμε για άλλη μια φορά μόνοι στο δύσκολο δρόμο της επιχειρηματικότητας.
Ο τουρισμός, η εστίαση και το εμπόριο στενάζουν. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι ούτε καν ημίμετρα. Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά για μέτρα με δεκάδες δισεκατομμύρια που θα χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, όμως αυτά τα χρήματα θα πρέπει να τα επιστρέψουμε άτοκα και έντοκα κάποια στιγμή. Πάντα εμείς σε όλες τις κρίσεις να βγάλουμε μόνοι μας το φίδι από την τρύπα. Όλοι μας χτυπάνε στην πλάτη για άλλη μια φορά, όμως και αυτό μόνοι μας το ζούμε. Στην ίδια κρίση σε άλλες χώρες οι αντιδράσεις ήταν διαφορετικές . Ας δανειστεί το κράτος λοιπόν και να βοηθήσει όλον τον επιχειρηματικό κόσμο και ας επιστρέψει αυτό τα χρήματα. Δεν αντέχουμε άλλο όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια όπως λέει ο σοφός λαός μας. Το άνοιγμα των καταστημάτων έρχεται με μια σειρά αλλοπροσαλη και καθυστερημένη , όπως και να έχει σεβόμαστε τις διατάξεις και ακολουθούμε τις οδηγίες. Παρότι το πλήγμα είναι μεγάλο και τα σημάδια της κρίσεως βαθιά και αγιάτρευτα προσπαθούμε να πατήσουμε στα πόδια μας και να ξανά ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας.
Βοηθήστε μας να ανοίξουμε όπως κλείσαμε χωρίς δίκη μας ευθύνη και υπαιτιότητα.
Μαζί με τους συνεργάτες μας και το προσωπικό μας για να μην θρηνήσουμε ανέργους και απολύσεις.
Επιδοτήστε την εργασία και όχι την Ανεργία!!!
Είναι ύστατη προσπάθεια και κραυγή αγωνίας !!!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ