Δεύτερη Ευκαιρία στην Εκπαίδευση για τους κατοίκους της Σαμοθράκης!

1085

Θέμα: Δεύτερη Ευκαιρία στην Εκπαίδευση για τους κατοίκους της Σαμοθράκης! Διαβιβαστική επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας ! 

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, την Υφυπουργό Σ.Ζαχαράκη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Γ.Βούτσινο, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Α.Δημοσχάκης διαβίβασε τις επιστολές του Δημάρχου Σαμοθράκης σχετικά με την λειτουργία του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νησί της Νίκης.

Το αίτημα αυτό των κατοίκων,  ο βουλευτής είχε διεκδικήσει μέσω Κοινοβουλευτικής του  Παρέμβασης (δείτε εδώ) από τον Σεπτέμβριο του 18′, η οποία όμως λόγω αδιαφορίας της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, μετατράπηκε σε Επίκαιρη Ερώτηση (δείτε εδώ & εδώ) από τον υπογράφοντα!

Ο βουλευτής στην επιστολή του υπενθυμίζει την τελευταία συνάντηση (Οκτώβριος 2019) του ιδίου καθώς & του τοπικού Δημάρχου Ν.Γαλατούμου, με την Υφυπουργό Σ.Ζαχαράκη & τον αρμόδιο  Γ Γ όπου αποφασίστηκε η επανυποβολή του αιτήματος σε επίκαιρο χρόνο δηλ στον διανυόμενο μήνα.

Η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας θα δώσει την ευκαιρία στους 30 περίπου κατοίκους του Νησιού να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, προκειμένου να αποκτήσουν ένα απαραίτητο τυπικό & ουσιαστικό εφόδιο χρήσιμο στην αγορά εργασίας…& όχι μόνον..

Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα : Λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο Νησί της Νίκης, τη Σαμοθράκη.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω προς ενημέρωσή σας κλπ δικές σας ενέργειες την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν.Γαλατούμου, αναφορικά με την στήριξη και υλοποίηση του παγίου αιτήματος του Δήμου το οποίο μάλιστα είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά πέρυσι (9/4/2019), αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Για το ζήτημα αυτό είχα προβεί σε Κοινοβουλευτική Παρέμβαση (δείτε εδώ),  η οποία εξ αιτίας  της αδιαφορίας του προκατόχου σας, την μετέτρεψα σε Επίκαιρη Ερώτηση (δείτε εδώ & εδώ).

Όπως επισημαίνεται στις επιστολές του Δημάρχου, πρόκειται για ένα αίτημα τουλάχιστον 30 δημοτών, οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευσή τους προκειμένου να αποκτήσουν το τυπικό & ουσιαστικό εφόδιο στην διαδικασία της αγοράς εργασίας & όχι μόνον!

Τον Οκτώβριο του 2019 μαζί με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Ν.Γαλατούμο, επισκεφθήκαμε την Υφυπουργό Σ.Ζαχαράκη & τον Γεν Γραμματέα Ν.Βούτσινο στους οποίους & επικαιροποιήσαμε εκ νέου το αίτημα της τοπικής κοινωνίας!

Μας συνέστησαν την επανυποβολή του αιτήματος σε επίκαιρο χρόνο δηλ το διανυόμενο μήνα προκειμένου να δρομολογηθούν από το Υπουργείο σας οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες ενόψει του νέου σχολικού έτους 2020-21!

Προσβλέπω στη θετική & ουσιαστική πρόθεση που έχει επιδείξει η κυβέρνηση μας, εσείς προσωπικά καθώς & οι άξιοι συνεργάτες σας  στα ζητήματα του ακριτικού Έβρου, και ιδιαίτερα της Σαμοθράκης που έχει δοκιμαστεί πολλάκις στο παρελθόν και δυστυχώς εξακολουθεί να δοκιμάζεται.