Επείγοντα προβλήματα των φαντάρων στα στρατόπεδα της Αν. Μακεδονίας- Θράκης λόγω κορονοϊού

7861

Δελτίο Τύπου

Η κατάσταση μέσα στα στρατόπεδα στο όνομα της «μη μετάδοσης του κορονοϊού» έχει φέρει τους φαντάρους και τις οικογένειες τους στο απροχώρητο! Με αποφάσεις του ΓΕΕΘΑ δεν δόθηκαν οι άδειες ορκωμοσίας, ενώ ακυρώθηκε κάθε άλλη άδεια και μετάθεση. Το αποτέλεσμα είναι τα στρατόπεδα να έχουν μετατραπεί σε «υγειονομικές βόμβες», καθώς οι φαντάροι συνωστίζονται μέσα σε αυτά, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα αποσυμφόρησής τους.
Ταυτόχρονα, οι υγειονομικές συνθήκες στις περισσότερες μονάδες είναι απαράδεκτες (πολύ περισσότερο καθώς βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας), ενώ δεν υπάρχει από την κυβέρνηση καμιά σκέψη για διενέργεια τεστ στους φαντάρους. Παράλληλα τα υπόλοιπα στελέχη κυκλοφορούν στα στρατόπεδα χωρίς κανένα περιορισμό με ενδεχόμενο να μεταφέρουν τον ιό στους «παγιδευμένους φαντάρους». Ειδικά από την Αν. Μακεδονία & Θράκη , υπάρχουν συγκεκριμένες επιστολές καταγγελίας-κραυγές απόγνωσης φαντάρων από τo Πετροχώρι Ξάνθης αλλά και πολλές μονάδες σε Έβρο και Ροδόπη. Η περιφέρεια μας και ειδικά η περιοχή της Ξάνθης είναι από τις πλέον πληγείσες στην Ελλάδα με σημαντικό αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των μονίμων στρατιωτικών.
Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία απαράδεκτων συνθηκών εγκλωβισμού των φαντάρων, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση των νέων παιδιών που ξαφνικά βρίσκονται «φυλακισμένα» στις μονάδες, μεγάλη πίεση και αγωνία και στα ίδια και στις οικογένειές τους. Και όλα αυτά, αμέσως μετά τη χρήση μονάδων του στρατού στα σύνορα σε ρόλο ανθρωποδιώκτη και κυνηγού προσφύγων και μεταναστών, στην εφαρμογή μιας κυνικής ρατσιστικής πολιτικής. Κι ενώ προωθούνται σενάρια για χρήση του στρατού και στην εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και περιφρούρηση καταστάσεων πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων και απεργών. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού δεν έχουν καμία δουλειά σε τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αποστολές.
Αυτό που ζουν σήμερα οι στρατευμένοι στα στρατόπεδα είναι στον ανώτερο βαθμό όσα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται, με μηδαμινά μέτρα προστασίας, έλλειψη μασκών, αντισηπτικά διαλύματα και χωρίς καμία πρόβλεψη για την αποφυγή συνωστισμού.
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή και νέοι άνθρωποι με ανάγκες και προβλήματα. Η κυβέρνηση, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, οι περιφερειακές αρχές είναι υπεύθυνες για την κατάσταση

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης: 1) Θα παρέμβει για να τεθεί το θέμα των στρατοπέδων της περιφέρειας στην πολιτική ηγεσία;
2) Θα αναλάβει ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν τα επείγοντα μέτρα για τα στρατευμένα παιδιά και συγκεκριμένα:
• Να δοθούν κανονικά οι άδειες και οι έξοδοι των φαντάρων! Εδώ και τώρα άμεση αποσυμφόρηση των στρατοπέδων!
• Τεστ μαζικά μέσα στα στρατόπεδα, για να μπορούν να φύγουν με ασφάλεια οι φαντάροι, και για να γνωρίζουμε ακριβώς τα επίπεδα εξάπλωσης και να τα περιορίσουμε.
• Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους φαντάρους δωρεάν. Άμεση μέριμνα για αποκατάσταση ελλείψεων σε καθαριστικά, πλυντήρια και λοιπές υποδομές υγιεινής.
• Άμεση οικονομική στήριξη των στρατευμένων για την έκτακτη κάλυψη των αναγκών τους.
• Άμεση ενίσχυση των στρατιωτικών νοσοκομείων σε μέσα και προσωπικό
• Να σταματήσει το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα. Καμία συμμετοχή των φαντάρων.
• Να μην υπάρξει σκέψη για χρήση του στρατού ως δύναμη καταστολής σε αυτήν την εκτεταμένη υγειονομική και οικονομική κρίση !