Δημοσχάκης: Να διανεμηθεί δίκαια το 30% της διαφήμισης στα περιφερειακά ΜΜΕ

755

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης προς τον Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την Εκστρατεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τον COVID-19!

Συγκεκριμένα ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι όλα τα ΜΜΕ του Νομού Έβρου είναι έτοιμα και ικανά να αναλάβουν σημαντική δράση στην καμπάνια επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτή προβλέπεται στην Β’ Φάση της Εκστρατείας Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υφυπουργού, στην Δεύτερη Φάση της εκστρατείας ενημέρωσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και έχει προβλεφθεί ρητά η συμμετοχή στην κατανομή της συνολικής δαπάνης των τοπικών και περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάθε κατηγορίας.

Με την παρέμβασή του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως απαραίτητη  η εφαρμογή του Νόμου που ορίζει την δικαία κατανομή (30%) της κρατικής διαφήμισης στα Περιφερειακά & κυρίως Ακριτικά ΜΜΕ που η προσφορά τους είναι πολλαπλή και η στήριξή τους θεμελιώδους σημασίας!