Αυθεντική συνταγή για πεντανόστιμο μπακαλιάρο-σκορδαλιά

1536
Εκτέλεση
1.
Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος που χρησιμοποιείτε είναι παστός, ξεκινάτε από το ξαλμύρισμα και δεν χρησιμοποιείτε καθόλου αλάτι στην συνταγή.
2.
Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, και απομακρύνουμε με το χέρι όσο πιο πολύ αλάτι μπορούμε. Τον αφήνουμε να μουλιάσει σε μία λεκάνη νερό, αλλάζοντας ανά 2 ώρες το νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 φορές. Δοκιμάζουμε το ψάρι και σε περίπτωση που είναι αλμυρό ακόμα, βάζουμε στη λεκάνη με το νερό ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί, και μουλιάζουμε για ακόμα 2 ώρες.
3.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το νερό, τα 2 γρ αλάτι, την μπύρα, το ξύδι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
4.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τα 2 γρ αλάτι και ανακατεύουμε καλά και η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
5.
Βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί, βουτάμε το κάθε κομμάτι μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
6.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο μαζί με την σκορδαλιά και σερβίρουμε.

Tip συνταγής

Προσθέστε λίγο κάρι στο κουρκούτι του μπακαλιάρου και… απογειώστε τη γεύση!