Θέμα μεταφοράς της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου άνοιξε ο Μητσοτάκης

1279

Αντιδράσεις και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία έχουν προκαλέσει δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κομοτηνή.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δήλωσε πως στηρίζει τόσο την ίδρυση τμήματος Κτηνιατρικής αλλά και τη μεταφορά του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατά την ομιλία του στο Επιμελητήριο Κομοτηνής δήλωσε: “Εγώ προσωπικά και το Υπουργείο, στηρίζει το αίτημά σας για την ίδρυση της Κτηνιατρικής και τη μεταφορά του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής. Θεωρώ πως είναι δύο απόλυτα δικαιολογημένα αιτήματα θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την νέα εθνική αρχή πιστοποίησης και αξιολόγησης της ανώτατης εκπαίδευσης”. Συνέχισε σε ότι αφορά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης λέγοντας πως ακόμα στηρίζει την απελευθέρωση δημιουργίας ξενόγλωσσων Τμημάτων και με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κτιστούν νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες .

Αυτή η δήλωση σύμφωνα με πολλούς ανοίγει ξανά το θέμα μεταφοράς του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. Το θέμα είχε απασχολήσει πέρσι την τοπική κοινωνία καθώς είχε γίνει γνωστό πως το ΔΠΘ εξέταζε νέα τμήματα για την Αλεξανδρούπολη συμπεριλαμβανομένου και τμήμα Νοσηλευτικής κάτι που επέφερε ανησυχία για πρόθεση μεταφοράς της νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη. Εκείνο το διάστημα ο πρύτανης του ΔΠΘ μιλώντας για τις νέες σχολές που επιδιώκει να ιδρύσει το Πανεπιστήμιο αναφέρθηκε στο θέμα το οποίο αναφέρεται στην μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη.

Στον κατάλογο των νέων σχολών που επιθυμεί να ιδρύσει το ΔΠΘ περιλαμβάνεται μεν ένα τμήμα Νοσηλευτικής ωστόσο ο κ. Πολυχρονίδης διευκρίνισε τότε ότι δεν πρόκειται για το ΤΕΙ που βρίσκεται στο Διδυμότειχο αλλά για ίδρυση νέου τμήματος. Ωστόσο οι δηλώσεις Πρωθυπουργού θέτουν και πάλι θέμα και φέρνουν προβληματισμό καθώς μίλησε για “μεταφορά Παραρτήματος Νοσηλευτικής” και όχι για ίδρυση νέου τμήματος.

Για το θέμα μίλησε απόψε το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Net ο αντιπρύτανης οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μάρης, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε το σενάριο μεταφοράς της σχολής στην Αλεξανδρούπολη καθώς αυτό αποτελεί πρόταση του ΔΠΘ εδώ και δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει με τρόπο θετικό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ίδρυση άλλων τμημάτων στο Διδυμότειχο, ενω ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημοσχάκης και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου θέλησαν αμφότεροι να κατευνάσουν τα πνεύματα ερμηνευοντας την δήλωση του πρωθυπουργού ως διάθεση για μεταφορά της διοίκησης του παραρτήματος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο στο ΔΠΘ και όχι τη μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη.

radioevros.gr